Δεν θέλουν τα συρματοπλέγματα οι κάτοικοι της περιοχής Αστρομερίτη-Ακακίου

Η τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων εγκυμονεί κινδύνους και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών τόνισε στον ΑΣΤΡΑ το Μέλος της Πρωτοβουλίας κατά της τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων στην περιοχή Αστρομερίτη Ακακίου Χάρης Λοίζου, μιλώντας ενόψει της αυριανής εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το συσκευαστήριο Ακακίου.

Αίτημα της εκδήλωσης διαμαρτυρίας τόνισε ο κ. Λοίζου είναι να φύγουν τα συρματοπλέγματα από την περιοχή καθώς όπως εξήγησε με την τοποθέτηση των συρματοπλεγμάτων και καγκελόθυρων, δημιουργείται μια έγκλειστη περιοχή που προσομοιάζει με φυλακή.

Ο κ. Λοίζου ανέφερε ότι υπάρχει η πιθανότητα, η Γραμμή Κατάπαυσης του πυρός να θεωρηθεί ότι βρίσκεται στη γραμμή που τοποθετούνται τα συρματοπλέγματα και οι θύρες της Δημοκρατίας και σιγά σιγά οι Τούρκοι θα αρχίσουν να καλλιεργούν την ουδέτερη ζώνη αυτή με τις ευλογίες του Τουρκικού Στρατού.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι η αξία των σπιτιών στην περιοχή έπεσε κατακόρυφα, ενώ ακόμη και νεαρά ζευγάρια που είχαν πρόθεση να κτίσουν -αρκετοί από τους οποίους αιτήθηκαν άδεια οικοδομής- πλέον κάνουν δεύτερες σκέψεις.
Ο δρόμος, διευκρίνησε, θα κλείσει συμβολικά και όχι για μια ώρα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αστυνομία. Η εκδήλωση αρχίζει στις 10:30.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.