Θέλουν τον ΔΗΣΥ στην εξουσία είτε με Αβέρωφ είτε με Χριστοδουλίδη

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Το Προεδρικό και η Πινδάρου προσπαθούν, είτε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου είτε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, να παραμείνει ο ΔΗΣΥ στην εξουσία γι’ άλλα πέντε χρόνια.

Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους σχεδιασμό πριν πολύ καιρό και αυτό ήταν εις γνώση του απερχόμενου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλους αυτούς τους μήνες δεν είδαμε καμία ουσιαστική προγραμματική ή ιδεολογική διαφοροποίηση. Αντίθετα, είδαμε να συναγωνίζονται ποιος μπορεί καλύτερα να διαδεχθεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Φυσικά αυτό δεν μας ξενίζει, αφού υπήρξαν πρωταγωνιστές και συνδιαμορφωτές όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ και δηλώνουν ξεκάθαρα συνεχιστές του έργου του απερχόμενου Προέδρου.

Η απουσία πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών μεταξύ των δύο συναγερμικών υποψηφίων έχει και ως αποτέλεσμα να μοιραστεί ο ΔΗΣΥ στα δύο, στους υποστηρικτές του Αβέρωφ και στους υποστηρικτές του Χριστοδουλίδη, όμως κοινός στόχος είναι να παραμείνει ο ΔΗΣΥ στην εξουσία.

Εκείνο λοιπόν που προβληματίζει δεν είναι οι σχεδιασμοί του ΔΗΣΥ για να συνεχίσει να κυβερνά, αλλά η στάση των ηγεσιών του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ να στηρίξουν τον Ν. Χριστοδουλίδη, που δηλώνει συνεχιστής της πιο διεφθαρμένης διακυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη. Στηρίζουν υποψήφιο που συμμετείχε ενεργά στην εκτελεστική εξουσία για εννέα ολόκληρα χρόνια, που συνεχίζει να δηλώνει συναγερμικός, χωρίς ποτέ να διαφωνήσει με υπουργικές αποφάσεις, είτε αφορούσαν τις πολιτογραφήσεις, είτε τη διάλυση του Συνεργατισμού, είτε εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής θέματα.

Δεν πρόκειται λοιπόν για «υπέρβαση», όπως μας την παρουσιάζουν, από πλευράς του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ η στήριξη Ν. Χριστοδουλίδη. Είναι πολιτική συνδιαλλαγή για διαμοιρασμό των λαφύρων της εξουσίας. Δυστυχώς, οι ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων συμπεριφέρθηκαν πιο κάτω των απαιτήσεων της κοινωνίας και ενήργησαν εναντίον των συμφερόντων ακόμα και των δικών τους απλών υποστηρικτών, οι οποίοι επιζητούν αλλαγή και απαλλαγή από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ.

Όλοι, όμως, οι απλοί ψηφοφόροι, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου, έχουν επιλογή. Μπορούν να συστρατευθούν με την πραγματικά ανεξάρτητη και προοδευτική υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη. Να εργαστούν και να δώσουν την ψήφο τους σε έναν υποψήφιο χωρίς βαρίδια διαφθοράς, με ικανότητες, ήθος και αξιοπιστία για να ηγηθεί του κράτους με αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.