Θέμα εμβολίων θα θέσει στον Μπορέλ ο Τατάρ

Έλα στο Google News

Η Kıbrıs (08.02.21) γράφει ότι το θέμα του προγραμματισμού των εμβολίων για την πανδημία του Covid-19 που θα παρασχεθούν στους Τουρκοκύπριους από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος θα τον επισκεφθεί στα κατεχόμενα στις 19 Φεβρουαρίου.

Πριν από την επίσκεψη Μπορέλ, ο Τατάρ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Μάριο Νάβα, Υπεύθυνο Στήριξης Δομικής Μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα των εμβολίων.

Σε δήλωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Τατάρ, Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ υπενθυμίζεται ότι «αξιωματούχοι της ΤΔΒΚ» παρέλαβαν χθες στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου 2,250 εμβόλια που αποτελούν την δεύτερη δόση των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, τα οποία είχαν σταλεί από την ΕΕ μέσω της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Υγείας εντός Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Ντογρούγιολ, ο Τατάρ συνεχίζει αδιάκοπα τις προσπάθειές του για παράδοση των εμβολίων που η ΕΕ θα παραχωρήσει στους Τουρκοκύπριους «εγκαίρως και στο πλαίσιο ενός ξεκάθαρου προγράμματος».

Πηγή: ΓΤΠ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.