Θέμα για δημόσιο υπάλληλο που εκπροσωπεί Υπουργείο στη Βουλή, έθεσε ο Μ. Σιζόπουλος (βίντεο)

Θέμα για δημόσιο υπάλληλο που εκπροσωπεί Υπουργείο στη Βουλή, εναντίον του οποίου εκκρεμεί πειθαρχική έρευνα για απόκρυψη σημαντικών στοιχείων στο παρελθόν από Επιτροπή της Βουλής, έθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής.

Ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να ενημερώσει τι αφορά η καταγγελία στην οποία προέβηκε στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΚΥΠΕ,  απάντησε ότι «στην ουσία είναι μια καταγγελία η οποία έχει γίνει και μια διαμαρτυρία ταυτόχρονα».

«Από τη στιγμή που υπάρχει δημόσιος υπάλληλος σε βάρος του οποίου εκκρεμεί πειθαρχική έρευνα γιατί ακριβώς στο παρελθόν κατέθεσε μη αληθή στοιχεία στη Βουλή ή απέκρυψε σημαντικά στοιχεία από Επιτροπή της Βουλής, που με βάση τη νομοθεσία θεωρείται ποινικό αδίκημα, μέχρι την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπεί Υπουργείο σε συνεδρίες της Βουλής», είπε.

Και ειδικά, πρόσθεσε, «όταν το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ κρίσιμο».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, «οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, και κυρίως να σεβόμαστε και τις διαδικασίες, αλλά και πιο σημαντικό από όλα να σεβόμαστε ακριβώς το ρόλο της Βουλής, τον ρόλο τον οποίο θα πρέπει οι Επιτροπές της Βουλής να διαδραματίζουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Σε ερώτηση σε ποια Επιτροπή έχει προβεί στην καταγγελία αυτή απάντησε ότι είναι στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.