Θέμα καθεστώτος λειτουργίας της Αγγλικής Σχολής θα θέσει η Επ. Παιδείας της Βουλή

Θέμα καθεστώτος λειτουργίας της Αγγλικής Σχολής θα θέσει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, εξ αφορμής των τελευταίων γεγονότων με την δίωξη της εκπαιδευτικού της σχολής από τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση του ιδρύματος.

Το θέμα συζητήθηκε ενώπιον της επιτροπής, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής επικαλέστηκε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 2007 για το καθεστώς λειτουργίας της σχολής, το οποίο είναι ιδιωτικού δικαίου και όχι δημόσιου, ωστόσο δεν ανήκει στο καθεστώς λειτουργίας των υπολοίπων ιδιωτικών σχολών.

Πάντως ενώπιον της επιτροπής, η ίδια η πρόεδρος των εκπαιδευτικών της σχολής, την οποία το ΔΣ αποφάσισε αρχικά να απολύσει, υπέδειξε ότι ακόμα και μαθητές μετέφεραν μηνύματα στους εκπαιδευτικούς για στάση αυταρχικότητας Διεύθυνσης και Διοίκησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς σημείωσε ότι πρόκειται για τεράστιο πρόβλημα που αφορά την Αγγλική σχολή, προσθέτοντας ότι αν τα δύο μέρη δεν συζητήσουν και βρουν λύση, θύματα θα είναι οι ίδιοι οι μαθητές.

Απηύθυνε έκκληση σε Διοίκηση και Εκπαιδευτικούς, στην επικείμενη μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας να βρουν τη χρυσή τομή προς όφελος των μαθητών.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης σημείωσε ότι υπάρχει κρίση στη σχολή με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο με αυταρχικό τρόπο προσπαθεί να ποινικοποιήσει  το δικαίωμα του συνδικαλισμού και να επιβάλει καθεστώς που δεν αντιπροσωπεύει τον 21ο αιώνα και την ευρωπαϊκή Κύπρο.

Ο κ. Χριστοφίδης απηύθυνε έκκληση προς την ηγεσία της σχολής και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβουν την ευθύνη εκτόνωσης της κρίσης, την οποία πληρώνουν εκτός από τους εκπαιδευτικούς και οι μαθητές.

Υπάρχει, είπε, μεγάλο θέμα με το καθεστώς λειτουργίας της σχολής, η οποία λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος και δεν υπάγεται σε καθεστώς ούτε ιδιωτικού, ούτε δημοσίου δικαίου, αλλά ανεξέλεγκτο.

Το ΑΚΕΛ, σημείωσε, με άξονα το συμφέρον των μαθητών, θα ασχοληθούν επισταμένα με το καθεστώς και όπου χρειάζονται αλλαγές, θα γίνουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.