Θέμα ωραρίου και χωρητικότητας θέτει η ΠΑΣΥΝΕΚ για βιωσιμότητα του κλάδου

Θέμα διευρυμένου ωραρίου και επιτρεπόμενης χωρητικότητας χώρων εστίασης και θεάτρων – μουσικών σκηνών, θέτει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, ενώπιον του Υπουργείου Υγείας και της επιδημιολογικής ομάδας.

Σε ανοικτή επιστολή της, η ΠΑΣΥΝΕΚ, αναφέρει ότι η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης όπως και των θεάτρων θεωρείται ζωτικής σημασίας για τους καλλιτέχνες και υπογραμμίζει πως «η επανέναρξη με λανθασμένες προϋποθέσεις ίσως αποδειχτεί καταστροφική, αφού οι άμεσα εμπλεκόμενοι ήδη βρίσκονται στην πιο δυσμενή θέση από την έναρξη της πανδημίας».

Η ΠΑΣΥΝΕΚ θεωρεί ότι το διευρυμένο ωράριο και η επιτρεπόμενη χωρητικότητα είναι οι δυο παράγοντες που θα παίξουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του κλάδου, υποδεικνύοντας ότι «με το μέτρο των 50 ατόμων σε κάθε θέατρο και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν να παραμείνουν τα θέατρα κλειστά».

Το διευρυμένο ωράριο, συνεχίζει η Συντεχνία, θα δώσει την ευκαιρία στους χώρους να γίνουν βιώσιμοι, στους καλλιτέχνες θα δώσει δουλειά και στο κοινό, χαλάρωση και ψυχαγωγία. Την ίδια ώρα σημειώνει πως, σημαντική είναι και η επιτρεπόμενη χωρητικότητα, στη βάση της οποίας, εστίαση και θέατρα θα φιλοξενούν καλλιτέχνες.

«Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς ουσιαστική απασχόληση, οι καλλιτέχνες περιμένουν ότι τα νέα μέτρα θα τους επιτρέψουν έστω την σταδιακή επιστροφή στις ενασχολήσεις τους», καταλήγει η ανοικτή επιστολή της ΠΑΣΥΝΕΚ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.