Ακούν από το ίδιο το Υπουργείο ότι τα κλιματιστικά βλάπτουν την υγεία των μαθητών ενώ ο προηγούμενος υπουργός ειχε υποσχεθεί άλλα.

Με το θερμόμετρο στο χέρι προσήλθαν σήμερα στα δημοτικά σχολεία οι δάσκαλοι.

Η ενέργεια αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να πείσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν το θέμα των ψηλών θερμοκρασιών μέσα στις τάξεις.

Μιλώντας το μεσημέρι στον ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους διερωτήθηκε ποιο υπουργείο παιδείας τους διοικεί, από τη στιγμή που ο προηγούμενος Υπουργός έλεγε ότι έχουν εγκριθεί τα φωτοβολταϊκά και ο στόχος είναι να μπουν κλιματιστικά στα σχολεία, ενώ σήμερα και χθες ακούν από το ίδιο το Υπουργείο ότι τα κλιματιστικά βλάπτουν την υγεία των μαθητών.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι είναι πρωτοφανή τα όσα ακούγονται. Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο εμπίπτει στα θέματα ασφάλειας και υγείας των μαθητών στα σχολεία.

Παράλληλα, είπε ότι υπάρχουν περίπου 150-160 λυόμενες αίθουσες σε διάφορα σχολεία- που τοποθετούνται για σκοπούς επιδιορθώσεων- και τα οποία έχουν κλιματιστικά.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι 2.500 με 3.000 μαθητές που κάνουν μάθημα σε αυτές τις αίθουσες για δυο και τρία χρόνια, δεν έχουν αρρωστήσει.