Θέματα ισότητας φύλων και δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ σε διαδικτυακή συζήτηση υποψήφιων βουλευτών

Η τελευταία εκ των έξι διαδικτυακών συζητήσεων, οι οποίες διοργανώθηκαν από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 του Μάη και ασχολήθηκε με τα θέματα των Δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και την Ισότητα των Φύλων.

Ανακοίνωση από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου αναφέρει ότι στη διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν οι υποψήφιες στις Βουλευτικές Εκλογές, Γεωργίου Ράνια (ΑΚΕΛ), Ρίτα Σούπερμαν (ΔΗΣΥ), Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών),  Άννα Κυπριανού (Δημοκρατική Παράταξη ) και Κατερίνα Κονή (Αμμόχωστος για την Κύπρο).

Κάθε υποψήφια είχε την δυνατότητα να απαντήσει, με αρχική τοποθέτηση δύο λεπτών, τις θέσεις της στις ερωτήσεις σχετικές με τη θεματική.

Οι υποψήφιες τοποθετήθηκαν σχετικά με την κατάταξη της Κύπρου στην 21η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά την ισότητα των φύλων, με την εκτίμηση πως η ισότητα στη χώρα μας θα επιτευχθεί σε 60 χρόνια και κατά πόσο ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα εάν εφαρμόσουμε νέες τακτικές.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στο χάσμα αμοιβής που υπάρχει μεταξύ φύλων και με ποιες νομοθεσίες θα μπορούσε να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.

Και οι τέσσερις γυναίκες δήλωσαν ότι σε περίπτωση εκλογής τους, θα εντάξουν στη δράση τους και τις στρατηγικές προς υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής ΛΟΑΤΚΙ που έχει παρουσιάσει τον Νοέμβριο του 2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ακούστηκαν σημαντικές απόψεις περί νομοσχεδίου για νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και για την κατάθεση του στη Βουλή για άμεση έγκρισή του» ενώ κλείνοντας όλες οι υποψήφιες τόνισαν την σημαντικότητα της προσέλευσης των νέων στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 30 Μαΐου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.