Θέματα περιβάλλοντος που σχετίζονται με τη ναυτιλία, συζήτησαν Θεοπέμπτου – Δημητριάδης

Θέματα που αφορούν το περιβάλλον, όπως η μόλυνση της θάλασσας, ο χωροταξικός σχεδιασμός, οι περιοχές ελλιμενισμού και η διαχείριση των αποβλήτων στα αγκυροβόλια, και άλλα που έχουν σχέση με τη ναυτιλία, συζήτησαν σε εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο νέος Πρόεδρος του κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο κ. Θεοπέμπτου συνεχάρη τον κ. Δημητριάδη για τα νέα του καθήκοντα, ο οποίος από πλευράς του χαρακτήρισε τη συζήτηση και τη συνάντηση εποικοδομητική. “Ανταλλάξαμε χρήσιμες απόψεις για όλα τα θέματα που άπτονται της κυπριακής ναυτιλίας και ιδιαίτερα αυτά που έχουν περιβαλλοντική χροιά”, πρόσθεσε ο Υφυπουργός, όπως τα ζητήματα θαλάσσιας ρύπανσης, θαλάσσιου και ευρύτερου χωροταξικού σχεδιασμού. «Αλλά και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τη συνεισφορά του τομέα στην κλιματική αλλαγή».

Με στόχευση και αποφασιστικότητα, σημείωσε, ώστε η ναυτιλία να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, «με συγκεκριμένες προτάσεις και οδικό χάρτη, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη σημαντικότητα του τομέα για την Κύπρο».