Θέματα πολιτικής και ενασχόλησης με τα κοινά, συζήτησαν νέοι με την ΠτΒ

Τις ανησυχίες τους αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η ενασχόλησή τους με τα κοινά, την πολιτική και δημοκρατική ζωή στην Κύπρο, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εμπλακούν σε αυτά, συζήτησαν νέοι, κατά τη διάρκεια διαλόγου που είχαν με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Σε δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, αναφέρεται ότι «το Ερευνητικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR (Centre for Entrepreneurial Development, Alliance and Research) διοργάνωσε την Τρίτη 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 154  – «Δραστηριότητες Συμμετοχής των Νέων στον τομέα της Νεολαίας» και ειδικότερα στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «Διαβούλευση μεταξύ νέων και Φορέων Χάραξης Πολιτικής», τον πρώτο από μια σειρά 14 Ανοικτών Διαλόγων με τη Νεολαία, για θέματα Πολιτικής και Ενασχόλησής τους με τα Κοινά του τόπου».

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου «ηγήθηκε της εναρκτήριας δράσης ανοιχτού διαλόγου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους νέους την προσωπική της εμπειρία από την ενασχόλησή της με τα κοινά, καθώς και για τους λόγους που την ώθησαν σε αυτή της την επιλογή. Οι νέοι, υπό την καθοδήγηση της κας Δημητρίου και των μελών του Ερευνητικού Κέντρου CEDAR, συζήτησαν επίσης τις ανησυχίες τους αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η ενασχόλησή τους με τα κοινά, την πολιτική και δημοκρατική ζωή στην Κύπρο, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εμπλακούν σε αυτά».

Σημειώνεται ότι «οι νέοι, προερχόμενοι από περιοχές των Επαρχιών Λάρνακας, Αμμοχώστου αλλά και Λευκωσίας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της κα. Δημητρίου να αδράξουν την ευκαιρία και να ασχοληθούν με θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τη γενιά τους τόσο σε κοινοτικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, μέσω των δράσεων που οργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και μέσω συμμετοχής τους στα πολιτικά κόμματα που τους καλύτερα αντιπροσωπεύουν».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy