«Θεόφιλος»: Ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο Κενάν Αγιάζ δεν ήταν ικανός να ταξιδέψει

Ενώπιον γερμανικού δικαστηρίου αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο Κενάν Αγιάζ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» σε ανακοίνωση το Σάββατο αναφέρει ότι ο Κενάν Αγιάζ, ο οποίος μεταφέρθηκε την Παρασκευή στη Γερμανία αναμένεται ότι σήμερα Σάββατο, 3 Ιουνίου, θα εμφανιστεί ενώπιον γερμανικού δικαστηρίου.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν προσθέτει ότι “αγωνιζόμαστε τώρα να εμποδίσουμε περαιτέρω ζημιά στις σχέσεις του κουρδικού λαού με την αγωνιζόμενη Κύπρο.

Το Κέντρο διευκρινίζει ότι σε ειδήσεις που μεταδόθηκαν την Παρασκευή αναφερόταν ότι «ο Κενάν μεταφέρθηκε στη Γερμανία,αφού είχε δει γιατρό της επιλογής του”, αλλά παρέλειψαν να πουν ότι ο γιατρός διαπίστωσε στη γραπτή του έκθεση ότι ο αυτός δεν είναι ικανός να ταξιδέψει, διότι ενδέχεται να επιδεινωθεί η υγεία του και το πρόβλημα που έχει στη σπονδυλική στήλη και το πόδι.

Σύμφωνα με την ευρωπαική νομοθεσία, η ικανότητα να ταξιδέψει είναι αναγκαία για τον καθένα που επιβιβάζεται σε αεροπλάνο χωρίς τη θέληση του, όπως είναι μετανάστες που επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης ή πρόσωπα υπό έκδοση, συμπληρώνει το Πολιτιστκό Κέντρο Κουρδιστάν “Θεόφιλος”.

Μπορεί να είναι εικόνα αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy