Παράθυρα/ Ορίζοντας

Θερινά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

Από τις Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί» στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Οι Δράσεις του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου «Νέ@ σε έρημο νησί» συνεχίζουν τα θερινά εργαστήρια που εγκαινιάστηκαν πέρσι με μεγάλη επιτυχία. Στο θεατρικό εργαστήριο για εφήβους, που αποτελεί τον πυρήνα όλων των δράσεων, προστίθεται και ένα εργαστήριο για μικρότερες ηλικίες, υπό την καθοδήγηση των Νικολέττας Βερύκιου και Έλενας Παυλίδου (που αποτελούν τη θεατρική ομάδα Ειδεκανού). Με βασικό εργαλείο τη θεατρική γλώσσα, οι υπεύθυνοι-διδάσκοντες των δύο εργαστηρίων καλούν παιδιά και εφήβους να εξερευνήσουν μαζί τους τη δημιουργικότητά τους, να ακούσουν την περιέργειά τους και, πάνω απ’ όλα, να διασκεδάσουν.

Θερινό θεατρικό εργαστήριο: «Χίλιοι και ένας κόσμοι από χαρτόκουτα»

Με αποκλειστικό υλικό τα χαρτόκουτα, το θεατρικό εργαστήριο της ομάδας Ειδεκανού προσκαλεί τα παιδιά να πειραματιστούν εμπνευσμένα από το Έπος του Γκιλγκαμές, του αρχαιότερου λογοτεχνικού έργου της ανθρωπότητας. Τα παιδιά θα κληθούν να αναπαραστήσουν θεατρικά μέρη από το Έπος του Γκιλγκαμές, δημιουργώντας στο εργαστήριο έναν αρχαίο μυθικό κόσμο από χαρτόκουτα. Πώς θα μπορούσαν, για παράδειγμα, τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα χαρτόκουτα και, συνεργαζόμενα σε ομάδες, να αναπαραστήσουν τη σκηνή της πάλης ανάμεσα στον ημίθεο Γκιλγκαμές και στο τέρας Χουμπάμπα στο Δάσος των Κέδρων.

Θερινό θεατρικό εργαστήριο: «Από κοινού: ένα εργαστήριο για το αφηγηματικό θέατρο»

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Ειρήνη Ανδρέου και Γιάννης Καραούλης
Για νέους από 13 έως 18 ετών
Διδάσκοντες: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Άννη Χούρη, Αντρέας Μακρής
Διάρκεια: 12 Ιουλίου-23 Ιουλίου 2022, Κόστος συμμετοχής: 85 ευρώ

Η ομάδα των Δράσεων «Νέ@ σε έρημο νησί», διοργανώνει και φέτος ένα θεατρικό εργαστήριο για εφήβους με πυρήνα του το αφηγηματικό θέατρο. Οι έφηβοι θα επικεντρωθούν σε μία από τις βασικότερες λειτουργίες του θεάτρου, που δεν είναι άλλη από την αφήγηση μιας ιστορίας· μιας ιστορίας όμως την οποία αναλαμβάνουν να αφηγηθούν όλοι μαζί, λειτουργώντας συλλογικά, ως μέλη ενός χορού, χωρίς να χάνουν ωστόσο την ατομικότητά τους. Οι έφηβοι-performers θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του λόγου, της κίνησης και του τραγουδιού για να μεταφέρουν στη σκηνή τον μαγικό κόσμο του νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και του διηγήματός του Ένας πολύ γερός κύριος με κάτι τεράστια φτερά.

Για δηλώσεις συμμετοχής

μπορείτε να αποστείλετε  στο [email protected]

ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 22 86 4306.

Θοκ1

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.