Θέα/ Ορίζοντας

Μāteria

Θερινό Εργαστήρι Φοιτητών και νέων Αρχιτεκτόνων

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, στα πλαίσια της δραστηριοποίησης του για ανάδειξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης, διοργάνωσε το Θερινό Εργαστήρι Φοιτητών και νέων Αρχιτεκτόνων με τίτλο “Μāteria”, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Κοινότητα Οδούς της επαρχίας Λάρνακας για δύο εβδομάδες, από τις 20 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2022.

Την επιστημονική ευθύνη και επίβλεψη του Εργαστηρίου ανέλαβε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick και σε αυτό συμμετείχαν 22 Φοιτητές και νέοι Αρχιτέκτονες, προερχόμενοι από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κύπρου, Ελλάδας, Αγγλίας, Παλαιστίνης και Λιβάνου.

Όπως αναφέρουν οι οργανωτές «το Θερινό Εργαστήρι διοργανώνεται ετησίως εκ περιτροπής από όλα τα Αρχιτεκτονικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου και αποτελεί ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό – εκπαιδευτικό γεγονός της Κύπρου. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση δίδεται η ευκαιρία στη νέα γενιά Αρχιτεκτόνων, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και χώρες σπουδών, να συνυπάρξουν σε ευέλικτες και δημιουργικές ομάδες σχεδιασμού. Οι νέοι Αρχιτέκτονες αναδεικνύουν, με τη δημιουργική τους σκέψη, τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, αφού έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, που αρχίζει από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας, την επεξεργασία της μέσω του σχεδιασμού, την τεχνική της αρχιτεκτονικής αναπαράστασης και την ίδια την κατασκευή.»

Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσίασης των δύο πρωτότυπων ξύλινων κατασκευών, οι οποίες τοποθετήθηκαν στις εισόδους της Κοινότητας Οδού, με σκοπό την δημιουργία τοποσήμων για θέα και φωτογράφηση στη φύση, για ντόπιους και επισκέπτες. Το φυσικό ξύλο αποτέλεσε το βασικό υλικό της κατασκευής και το εξάγωνο σχήμα, από τα μελίσσια της Οδού, την πηγή της αρχιτεκτονικής έμπνευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.