Θέσεις και πρωτοβουλίες της Οµάδας της Αριστεράς

Μετά από επαφές µε εργαζοµένους, συνδικάτα και ειδικούς στο εργατικό δίκαιο, η Οµάδα της Αριστεράς παρουσίασε στην Επιτροπή κείµενο για µια οδηγία της ΕΕ για τους εργαζοµένους σε ψηφιακές πλατφόρµες.

Το σχέδιο οδηγίας, που αποτελείται από 11 άρθρα, εγγυάται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώµατα των εργαζοµένων και περιλαµβάνει πρόνοιες όσον αφορά τις µέγιστες περιόδους εργασίας, τις ελάχιστες περιόδους ανάπαυσης, τις αποδοχές και την υγεία και ασφάλεια.

Η οδηγία θα συνεπάγεται κοινή αρµοδιότητα της ΕΕ µε τα κράτη-µέλη, που επιτρέπει στα κράτη-µέλη να θεσπίσουν ισχυρότερη προστασία εάν το επιθυµούν.

Όπως δήλωσε η ευρωβουλευτής, Leïla Chaibi, µέλος της Οµάδας της Αριστεράς: «Εκατοµµύρια εργαζόµενοι στην οικονοµία των gigs έχουν εγκαταλειφθεί από εταιρείες κατά τη διάρκεια της επιδηµίας του κορονοϊού.

Αυτό έχει αποκαλύψει την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν εκατοµµύρια εργαζόµενοι στις διαδικτυακές πλατφόρµες σε ολόκληρη την ΕΕ και πέρα από αυτήν.

Η σχέση µεταξύ ψηφιακών πλατφόρµων και εργαζοµένων πρέπει να αλλάξει µε νοµοθεσία που θα τους παρέχει τα ίδια δικαιώµατα µε οποιονδήποτε άλλο εργαζόµενο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.