Θεσμός οι «Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού» για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

 Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού θεσμοθέτησε, το 2018, τις «Ημερίδες Μηχανικής Επιστήμης» που απευθύνονται σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.) και την Υπηρεσία Συμβουλευτικής & Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.


Οι ημερίδες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, με ομιλητές μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων (Μηχανολόγους Μηχανικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, κ.ά.) της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού και εκπροσώπους του Ε.Τ.Ε.Κ., έχοντας ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τα επαγγέλματα Μηχανικής Επιστήμης. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά δέκα ημερίδες με τη συμμετοχή 255 μαθητών.  Για το σχολικό έτος 2019 – 2020 οι ημερίδες ολοκληρώθηκαν και θα αρχίσει νέος κύκλος το επόμενο σχολικό έτος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάζονται στους μαθητές διάφορα επαγγέλματα μηχανικής, από εκπροσώπους της Εταιρείας, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων και πώς αυτά αξιοποιούνται σε μια βαριά βιομηχανία. Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας, παρατηρώντας τον τρόπο εργασίας του κάθε επαγγέλματος και ικανοποιούνται ταυτόχρονα τυχόν απορίες τους.

Οι ημερίδες διενεργήθηκαν στο πλαίσιο των τακτικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας για ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας, σχετικά με τις εξελίξεις της Μηχανικής Επιστήμης και καθιερώθηκαν. Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, ως κοινωνικά υπεύθυνη βιομηχανία, αναγνωρίζει τις ανάγκες των νέων και στηρίζει την κοινωνία, λαμβάνοντας καινοτόμες πρωτοβουλίες.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.