Θεσμοθέτηση συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΚ και το Θέατρο ΑντίΛογος


Με στόχο να συνεργαστούν στενά με βασικούς πυρήνες τον πολιτισμό, τις τέχνες και την ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου μέσα από τη θεατρική τέχνη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Θέατρο ΑντίΛογος υπέγραψαν την Τρίτη, Μνημόνιο Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και εκ μέρους του Θεάτρου ΑντίΛογος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Νεοκλής Νεοκλέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους του Θεάτρου ΑντίΛογος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας αυτής αφού, όπως ανέφερε, δεν είναι σύνηθες φαινόμενο η υπογραφή Μνημονίων με πολιτιστικούς φορείς του τόπου.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνέχισε ο κ. Χριστοφίδης, ως δημόσιο ίδρυμα, έχει ευθύνη να θέτει ως προτεραιότητα τα θέματα του πολιτισμού, καταλήγοντας ότι ένας λαός με υψηλό πολιτιστικό κριτήριο δεν ξεγελιέται εύκολα.

Με τη σειρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου ΑντίΛογος Νεοκλής Νεοκλέους, ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί σημαντική στιγμή και μεγάλη τιμή.

Το Θέατρο ΑντίΛογος, ανέφερε ο κ. Νεοκλέους, θα ανταποκριθεί στις πρόνοιες του Μνημονίου αλλά και σε ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού, ως κέντρο γνώσης και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, οφείλει να υποστηρίζεται από πολιτιστικούς φορείς με στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ της τέχνης του θεάτρου και της επιστημονικής κοινότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.