Θεσσαλονίκη: Ενοχή όλων των κατηγορούμενων για την δολοφονία Άλκη, πρότεινε η Εισαγγελέας

Πολίτες αφήνουν κεράκια και λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, κατα τη διάρκεια του τρισάγιου που κάλεσε ο Α.Σ. ΑΡΗΣ, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πρότεινε η Εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι 12 κατηγορούμενοι επέδειξαν βαρβαρότητα καθώς ξεκίνησαν οργανωμένα έχοντας μαζί τους βαρύ οπλισμό. «Ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί λες και πήγαιναν σε εμπόλεμη ζώνη για να πολεμήσουν για την πατρίδα και την οικογένεια. Έχουν λάθος στάση ζωής απέναντι στη βία και τον χουλιγκανισμό», σημείωσε, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και τονίζοντας ότι όλοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό και τον ρόλο τους.

Η Εισαγγελέας είπε πως όλοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, χαρακτήρισε «λυσσαλέα», «καλά οργανωμένη την επίθεση» στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του ενώ τόνισε πως δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες αλλά να σκοτώσουν. Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «σχέδιο από κοινού εκτέλεσης των αιώνιων εχθρών».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy