Θετικά αποτιμά το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι θετική, ωστόσο, η στασιμότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό είναι επικίνδυνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου (ΚΕΚ).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής του ΚΕΚ στην οποία σημειώνει ότι είναι σημαντικό τα Ηνωμένα Έθνη να προβούν σε κάποιες προειδοποιήσεις κατά την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και αναφέρει ότι: «Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό και να επισημανθεί ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι μια ομοσπονδιακή λύση στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Το ΚΕΚ προσθέτει ότι εφίσταται η προσοχή των δύο πλευρών στις παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη. Το κόμμα κάλεσε τα δύο μέρη να σεβαστούν τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν για τη νεκρή ζώνη.

Το ΚΕΚ επισήμανε ακόμη ότι η έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για αποφυγή μονομερών επεμβάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σημαντική και ζήτησε την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου και συνεργασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το στάτους κβο δεν είναι βιώσιμό, σημειώνεται ότι η διακοπή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών των τεχνικών επιτροπών, είναι απαράδεκτη και ζητείται η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών για την ομοσπονδιακή λύση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.