Θετικά μέτρα συζητά το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο στην Ελλάδα, στην πρώτη του συνεδρία μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προέκυψε λόγω των διαφωνιών στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα συζητήσουν και για τις εξελίξεις στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, ενώ ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Κομισιόν το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019 με ενσωματωμένα και τα δύο σενάρια.

Επιπλέον, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς επίσπευση του κυβερνητικού έργου έτσι ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να φτάσουν στη Βουλή όλα τα «θετικά μέτρα» που είχαν ανακοινωθεί από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με το ονοματολογικό, στην Αθήνα βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων στα Σκόπια καθώς συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η συζήτηση στη Βουλή της πΓΔΜ για τις συνταγματικές αλλαγές. Ο Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται σε αναζήτηση άλλων επτά βουλευτών καθώς χθες ένας ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε δημόσια ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης.

Η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας. Σε περίπτωση που ο Ζόραν Ζάεφ δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους 80 βουλευτές η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους τις 2 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.