Θετικά μηνύματα από την Πάφο εισπράττει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Ôï âñÜäõ ôçò ÔåôÜñôçò 26/10/2022, ï ÁíäñÝáò ÌáõñïãéÜííçò Þôáí ï êýñéïò ïìéëçôÞò óôçí áíïéêôÞ ðåñéöåñåéáêÞ ÐïëéôéêÞ ÓõãêÝíôñùóç óôçí êïéíüôçôá ôïõ Êüñíïõ.

Επαφές υποψήφιου Προέδρου Α. Μαυρογιάννη με την κοινωνία των πολιτών σε Χλώρακα και Γεροσκήπου

 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης πραγματοποίησε χθες περιοδεία στην Πάφο και μίλησε σε δύο πολιτικές συγκεντρώσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας στη Χλώρακα και ακολούθως στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαυρογιάννης χαρακτήρισε πολύ θετικά τα μηνύματα που λαμβάνουν από την Πάφο, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι δύο ανθυποψήφιοί του είναι από την επαρχία Πάφου, εντούτοις υπάρχει ένα πολύ καλό και έντονο κλίμα διευρυμένης στήριξης, όχι μόνο από ανθρώπους της Αριστεράς, καθώς και από άλλους χώρους.

Ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας, τις τιμές καυσίμων, του ηλεκτρισμού, τους χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη καλών προοπτικών για συνταξιοδότηση, τα προβλήματα της στέγης, αλλά και τα κυκλοφοριακά προβλήματα στις περιοχές της Κύπρου, λέγοντας ότι είναι «πάρα πολλά τα προβλήματα και κυρίως πρέπει να εξεταστεί και το τι γίνεται με την ΑΤΑ» και ότι είναι αναγκαίες οι συλλογικές συμβάσεις. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θα πρέπει να έχει ένα σαφές στίγμα προσανατολισμού προς κοινωνική πρόνοια, κοινωνική ευαισθησία και έγνοια για τους ανθρώπους.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών κρατών για το Κυπριακό και το Μεταναστευτικό και αν υπάρχει αλληλεγγύη, ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως αλληλεγγύη υπάρχει, αλλά είναι περιορισμένη, προσθέτοντας πως στο Κυπριακό υπάρχουν θέσεις αρχής της ΕΕ και μέσα από πολλές δράσεις γίνεται αντιληπτή η διάσταση «Κυπριακό», αλλά δεν είναι ποτέ επαρκές και ικανοποιητικό σε σχέση με τις δικές μας προσδοκίες και επιδιώξεις. Πρόσθεσε πως το ίδιο συμβαίνει και στο Μεταναστευτικό, όπου υπάρχει βοήθεια από την ΕΕ, λέγοντας πως θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κινητοποιήσουμε περισσότερη ενέργεια από την ΕΕ, κυρίως σε θέματα επαναπατρισμών όπου τα δικά μας μέσα είναι λιγοστά. Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτικού ασύλου και για αυτούς που δεν είναι δικαιούχοι του επαναπατρισμού τους, ενώ είπε ακόμη πως συνολικά χρειάζεται περισσότερη έμπρακτη αλληλεγγύη και συγκεκριμένες δράσεις για να βοηθήσουν στο μετριασμό του ζητήματος.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε, τέλος, ότι ψηλά στο πρόγραμμά του βρίσκονται τα θέματα παιδείας, η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και η ανάκτηση της αξιοπιστίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.