47 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Παρατηρώντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών έχουμε τα εξής στοιχεία:

  • Την περασμένη Τετάρτη, 1η Απριλίου, από τις 779 εργαστηριακές διαγνώσεις είχαμε 58 κρούσματα, που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός που καταγράψαμε μέχρι τώρα.
  • Την Πέμπτη, 2 Απριλίου, είχαμε 36 κρούσματα από 603 αναλύσεις.
  • Την Παρασκευή, 3 Απριλίου, είχαμε 40 κρούσματα σε 668 αναλύσεις.
  • Το Σάββατο 4 Απριλίου, από σύνολο 698 αναλύσεων είχαμε 30 κρούσματα
  • Την Κυριακή από σύνολο 792 αναλύσεων έχουμε 20 κρούσματα
  • Χθες Δευτέρα, από σύνολο 718 εργαστηριακών διαγνώσεων, είχαμε 19 κρούσματα.

Στις δηλώσεις του ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης τόνισε ότι δεδομένων των πιο πάνω, τα σημερινά 29 κρούσματα επί συνόλου 1,353 εργαστηριακών διαγνώσεων συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις μας ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός αλλά παραμένει μακρύς.

Ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας συμπλήρωσε:

Εκτιμούμε ότι αυτή η πορεία δεν είναι τυχαία. Την αποδίδουμε στη στρατηγική της αυστηρής ιχνηλάτησης και στην αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων, η οποία οφείλεται στη δική σας συνεργασία. Όπως είπαμε πολλές φορές, αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα καθορίσουν το αποτέλεσμα για τη συνέχεια.

Η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε μπροστά μας τις τελευταίες μέρες μας επιτρέπει να ατενίζουμε τη συνέχεια με αισιοδοξία αλλά καθιστούμε σαφές ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και δεν έχουμε την πολυτέλεια λαθών. Η συμβουλή μας, λοιπόν, παραμένει η ίδια: Μείνετε στο σπίτι και παίρνετε μέτρα αυτοπροστασίας. Σας ευχαριστώ.