Σχεδόν 12 ώρες διήρκησε η επιχείρηση διάσωσης των προσκόπων που χάθηκαν χθες στο Τρόοδος.

Η επιχείρηση ήταν δύσκολη και κράτησε μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα.

Εντοπίστηκαν και οι 21 πρόσκοποι. Δύο κορίτσια της ομάδας μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστοί οι λόγοι, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κυπερούντας όπου εκεί τους περίμεναν οι γονείς τους.

Κατά την επιχείρηση διάσωσης τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ένας εθελοντής ο οποίος μεταφέρθηκε με κατάγματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, οι 17 ανήλικοι και οι 4 ομαδάρχες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή, σε μια πλαγιά στη διαδρομή από το Τρόοδος για τον Άγιο Νικόλαο Στέγης.

Το σημείο που βρισκόταν η ομάδα των προσκόπων είχε εντοπιστεί, τόσο από περιγραφές μέσω τηλεφώνου, όσο και από το στίγμα των κινητών τηλεφώνων. Αμέσως έγιναν προσπάθειες να καθοδηγηθούν τα μέλη της ομάδας, ώστε να φτάσουν σε ασφαλές σημείο και να παραληφθούν από οχήματα της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, όταν ένας εκ των επικεφαλής της ομάδας τηλεφώνησε για βοήθεια καθώς είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Για τη διάσωση επιστρατεύθηκαν άμεσα μέλη της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της Πολιτικής Άμυνας, της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών αλλά και πολίτες που γνώριζαν την περιοχή.