Θετικό το ότι η επιστολή Μέι κάνει λόγο για προετοιμασίες για τις Ευρωεκλογές, εκτιμά το ΒερολίνοΘετικά κρίνει το Βερολίνο την πιθανότητα η Βρετανία να λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές, όπως αυτό προκύπτει από την επιστολή που απέστειλε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προς την ΕΕ, με την οποία ζητά παράταση των διαδικασιών εξόδου από την ΕΕ μέχρι την 30η Ιουνίου.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε σήμερα στην κυβερνητική ενημέρωση πως «η επιστολή αυτή θα εξετασθεί στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ και θα είναι η βάση των συνομιλιών της Συνόδου. Είναι όμως σημαντικό πως στην επιστολή αυτή αναφέρεται πως θα γίνουν προετοιμασίες για τις Ευρωεκλογές. Δεν σχολιάζω τις προτάσεις, όλα αυτά θα τα εξετάσουμε στην Σύνοδο».

Ο ίδιος επίσης ανέφερε ότι «όπως έχει δηλώσει η Καγκελάριος Μέρκελ, θα αγωνισθεί μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να μην υπάρξει μια άτακτη έξοδος της Βρετανίας», προσθέτοντας ότι «όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και λύση».

Σε ότι αφορά στην πιθανότητα η Γαλλία να μην συμφωνήσει σε άλλη μια παράταση των διαδικασιών, ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε ότι «οι 27 της ΕΕ έχουν μέχρι στιγμής τηρήσει κοινές θέσεις, έχουν αποδείξει την ενότητα τους και αυτός είναι ο στόχος μας για το μέλλον».

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε επίσης πως το Βερολίνο έχει προβεί και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη προκύψει από το Brexit. Όλα τα αρμόδια Υπουργεία –συμπλήρωσε- έχουν προχωρήσει στις ανάλογες διαδικασίες, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με τους οικονομικούς παράγοντες .