Θετικοί για επενδύσεις στα κατεχόμενα Τ/κ της Βρετανίας, λέει ο “υπουργός οικονομίας”

Ορισμένοι Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι θετικοί στο να επενδύσουν στα κατεχόμενα δήλωσε ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ολγκούν Αμτζάογλου, μετά από συνάντηση μαζί τους, που είχε σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι ο κ. Αμτζάογλου δήλωσε ότι τους έδωσε ελπίδα το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες με τους οποίους συναντήθηκε βλέπουν ζεστά το θέμα των επενδύσεων στα κατεχόμενα. Η «κυβέρνηση», συνέχισε, είναι αποφασισμένη να τους δώσει ιδιαίτερη προσοχή. «Οι σχέσεις μας θα είναι καλύτερες το επόμενο διάστημα, είμαστε σίγουροι γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

Στο μεταξύ, ο Ολγκούν Αμτζάογλου συμμετείχε στην έναρξη της Οικονομικής Διάσκεψης της Κωνσταντινούπολης και είπε ότι άδραξαν την ευκαιρία να ξεπεράσουν σταδιακά όλες τις δυσκολίες με τη βοήθεια μιας μεγάλης χώρας, όπως η Τουρκία.

«Η Τουρκία έσπευσε προς βοήθεια μας όταν φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας, με τις ελλείψεις που βιώσαμε στην αλυσίδα εφοδιασμού, οι οποίες ταλάνισαν μεγάλες οικονομίες χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Αμτζάογλου.

 «Τόσο η πανδημία όσο και καταστάσεις που προκύπτουν ξαφνικά όπως αυτή μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, μας έμαθαν να βασιζόμαστε στους εαυτούς μας, να αλληλοβοηθούμαστε, και ότι δεν έχει σημασία η παραγωγή σε μακροοικονομικό αλλά μικροοικονομικό επίπεδο. Με γνώση όλων αυτών και σκεπτόμενοι τι θα κάνουμε σε συνεργασία με την Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι επιτάσσει η εποχή», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν ως στόχο να αναπτύξουν τις υποδομές παραγωγής, για αυτό και προχώρησαν σε διάφορες «νομοθετικές ρυθμίσεις» ώστε να εξασφαλίσουν τη δημιουργία σύγχρονων δομών στις οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές.

Δήλωσε ακόμα ότι στόχος είναι να μην βασίζονται μόνο στον τουρισμό και τα «πανεπιστήμια» και να μειώσουν πολύ σύντομα το έλλειμα στο εμπορικό ισοζύγιο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.