Θετικοί οι κλάδοι γιατρών και νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ για επέκταση ωραρίου στα δημόσια νοσηλευτήρια

Με θετικό μάτι βλέπουν οι κλάδοι των γιατρών και νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, την εισήγηση της Παγκύπριας Συντεχνίας των Δημόσιων Υπαλλήλων για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Ο πρόεδρος του Κλάδου Γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Αγαθοκλής Χριστοφίδης έκανε λόγο για ένα πρώτο βήμα. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ είπε ότι τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να εξυπηρετούν τον κόσμο και τις απογευματινές ώρες και να υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία για την εξυπηρέτησή τους. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν μιλούν για επέκταση του ωραρίου άνευ όρων. Όπως εξήγησε σε πρώτη φάση θα γίνει σε εθελοντική βάση και θα υπάρχει οικονομικό όφελος για τον εργαζόμενο αλλά και τον εργοδότη.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που θα είναι σε μόνιμη βάση και θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο, τότε ο αριθμός των ιατρών θα πρέπει να διπλασιαστεί. Στόχος σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης, είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους τις πρωινές ώρες, λόγω του ότι εργάζονται. Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης είπε ότι συναινούν και συμφωνούν επί της αρχής με την επέκταση του ωραρίου στα δημόσια νοσηλευτήρια. Πρόσθεσε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες όπως προσφέρει ο υπόλοιπος ιδιωτικός τομέας της υγείας. Μιλώντας επίσης στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Αργυρίδης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αν λάβει σάρκα και οστά η συγκεκριμένη εισήγηση, τότε πρέπει να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων.

 

 

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News