Η εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος στις ευρωεκλογές συνέβαλε στη συρρίκνωση του διπολισμού και ενίσχυση του κεντρώου χώρου, αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνήλθε το απόγευμα για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.  Στη συνεδρίαση, κατατέθηκε έκθεση  του Γενικού Γραμματέα, Άθου Αντωνιάδη και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη σε πολιτική ανάλυση του αποτελέσματος.

Σε απόφαση η ΚΕ αναφέρει ότι αποτίμησε θετικά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι η σημαντική αύξηση του ποσοστού του Δημοκρατικού Κόμματος (3%), σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2014 αποτελεί  επιβράβευση της αξιοπιστίας, της συνέπειας και του διαχρονικού ευρωπαϊκού προσανατολισμού του Δημοκρατικού Κόμματος.

Επιβεβαιώνει επίσης ότι το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον κεντρώο χώρο.

Η Κεντρική Επιτροπή θεωρεί ότι στην εκλογική νίκη, μεγάλη συμβολή είχαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ κρίνεται ως άκρως επιτυχημένο, γεγονός που βοήθησε στη προσέλκυση ψηφοφόρων από άλλους χώρους και σε ψηλή συσπείρωση.

Στην απόφαση αναφέρεται ακόμη πως συμβολή είχαν η συνεργασία με το Κίνημα «Αλληλεγγύη» και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Προέδρου του κινήματος, Ελένης Θεοχάρους, καθώς και η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η ευθύτητα των πολιτικών θέσεων, προτάσεων και τοποθετήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που επικροτήθηκε από ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών.

Η Κεντρική Επιτροπή εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία της για το ψηλό ποσοστό της αποχής και αποφασίστηκε όπως το Δημοκρατικό Κόμμα αναλάβει σύντομα νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξουν όσα απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική.

“Η Κεντρική Επιτροπή εκτιμά ότι η εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος συνέβαλε στη συρρίκνωση του διπολισμού και ενίσχυση του κεντρώου χώρου και ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ενισχυμένο πολιτικά από το θετικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, συνεχίζει με Καθαρές Θέσεις και Σύγχρονες Λύσεις, δίνοντας Ελπίδα και Προοπτική στη χώρα και τους πολίτες”, καταλήγει η απόφαση.