Η νέα απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου με την οποία απορρίπτεται η αίτηση αναστολής της απόφασης για τις αποκοπές των συντάξεων Δημοσίων Υπαλλήλων, αν και είναι πλήρως σεβαστή, προκαλεί θλίψη και ανησυχία, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλη Αντωνίου.

“Οι αναφορές στο σκεπτικό της απόφασης περί `διασφάλισης αξιοπρεπούς διαβίωσης` που πλήττεται λόγω των αμελητέων αποκοπών που επιβλήθηκαν στην κορύφωση της κρίσης, προκαλούν θλίψη καθώς υποδηλώνουν ενδεχόμενη άγνοια για τα επίπεδα συντάξεων της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτού του τόπου”, αναφέρει ο κ. Αντωνίου.

Σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι το διατακτικό μέρος της απόφασης για άμεση επιστροφή, προκαλεί ανησυχία “αφού επισφραγίζει την πλήρη απαλλαγή συνταξιούχων (και εργαζομένων;) του Δημοσίου, από την υποχρέωση συνεισφοράς στην διάσωση του Κράτους, ακόμα και όταν αυτό βρίσκεται ενώπιον θανάσιμων απειλών”.

“Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και Δικαστικώ τω τρόπω πλέον, χωρίς η ευθύνη να βαραίνει επουδενί τα Δικαστήρια μας, ότι σε μια Πατρίδα υπάρχουν δύο παράλληλοι και πλήρως διακριτοί κόσμοι. Κρίμα”, καταλήγει ο κ. Αντωνίου.