Θλίψη ΠΕΟ και Συντονιστικής των Εταιρειών Λεωφορείων για το εργατικό ατύχημα στη Λευκωσία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Εταιρειών Λεωφορείων για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου, ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται καταπλακώθηκε από το λεωφορείο, στον σταθμό στην Μακεδονίτισσα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση, «ως συντονιστική των εταιρειών λεωφορείων εκφράζουμε την θλίψη μας για το σημερινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα οδηγό λεωφορείου στην επαρχία Λευκωσίας. Η σκέψη μας είναι αυτές τις δύσκολες ώρες μαζί με τους οικείους του και ευχόμαστε ο θεός να τους δώσει δύναμη και κουράγιο.

H πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο των δημοσίων συγκοινωνιών μας έχει διδάξει ότι η προσήλωση στη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας, στα πρωτόκολλα των ωρών εργασίας και η συνεχής εκπαίδευση ολόκληρου του προσωπικού είναι εχέγγυα στη προσπάθεια μηδενικών ατυχημάτων και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Διαβεβαιώνουμε για μία ακόμη φορά τόσο το αρμόδιο υπουργείο, την αστυνομία και το επιβατικό κοινό ότι θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τις δημόσιες συγκοινωνίες του τόπου με υπευθυνότητα και αφοσίωση όπως πράξαμε και την προηγούμενη δεκαετία».

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ εκφράζει και δημόσια τη μεγάλη της θλίψη για το εργατικό ατύχημα που συνέβη σε οδηγό λεωφορείου της εταιρείας Cyprus Public Transport.

Η απώλεια της ζωής ενός ακόμα εργαζόμενου, στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει το μεροκάματο του, για να θρέψει την οικογένεια του, επιβάλει την εγρήγορση όλων των υπευθύνων σε ζητήματα που αφορούν την ορθή εκτίμηση των κινδύνων και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη των ατυχημάτων.

Το συγκεκριμένο ατύχημα συνέβη σε μια εταιρεία που ουσιαστικά ξεκίνησε εργασία πριν 8 μέρες. Τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα αναμένουμε το συντομότερο δυνατό τα αποτελέσματα και τα σχετικά πορίσματα που πρέπει να οδηγούν σε διορθωτικά μέτρα. Εκτιμούμε πως πρέπει να εξεταστούν και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή τη δυσάρεστη κατάληξη.

Δεν είναι πρόθεση μας να επιρρίψουμε ευθύνες, όμως το περιστατικό αυτό πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Πρέπει να εξεταστούν μεταξύ άλλων τα ωράρια των οδηγών, η πίεση και το άγχος που αυτά δημιουργούν, η εκπαίδευση που πρέπει να τυγχάνουν οι οδηγοί, ακόμα και η καταλληλόλητα των λεωφορείων, ανεξάρτητα αν αυτά είναι καινούργια.

Στη σύζυγο και τα τρία παιδιά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.