Θλίψη στον κόσμο της Αριστεράς-Απεβίωσε ο Κυριάκος Ασπρομάλλης

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Κυριάκος Ασπρομάλλης να νικήσει τον κορωνοϊό και να επιστρέψει στο σπίτι του και κοντά στα δύο του παιδιά, στην οικογένεια του, στους συναγωνιστές και στους φίλους του.

Ο 59χρονος αγωνιστής ο οποίος διετέλεσε στέλεχος του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και της ΠΕΟ, πάλεψε μέχρι τέλους να νικήσει τον κορωνοϊό, όμως δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και μετά από τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο Κυριάκος Ασπρομάλλης είχε επίσης μεγάλη αγάπη για τη Νέα Σαλαμίνα.

Ο Κυριάκος ήταν επίσης γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους, μιας και ήταν η “ψυχή” του Δημοτικού Θεάτρου Λάρνακας.

Δεκάδες ήταν τα μηνύματα αποχαιρετισμού στα ΜΚΔ και όλοι έχουν να πουν όχι ένα αλλά αμέτρητους καλούς λόγους για τον Κυριάκο.

Δείτε μερικά από τα μηνύματα:

Το αντίο της ΣΗΔΥΚΕ ΠΕΟ στον Κυριάκο Ασπρομάλλη

«Ο Κυριάκος δεν έλειψε ποτέ από κανένα αγώνα και καμιά διεκδίκηση της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ» και ήταν «πάντα έτοιμος να προσφέρει και να δουλέψει για την ευόδωση των στόχων της συντεχνίας μας», αναφέρει η ΣΗΔΥΚΕ ΠΕΟ, σε ανακοίνωση της.

Αναφέρει ότι «ο Κυριάκος Ασπρομάλλης είχε από νωρίς συνειδητοποιήσει την ανάγκη για οργάνωση των εργαζομένων και την συλλογική δράση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους».

«Από την πρώτη στιγμή εντάσσεται στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ και στη ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ της οποίας είναι ενεργό και δραστήριο μέλος εδώ και 32 χρόνια περίπου», προσθέτει.

Αναφέρει ότι «ο Κυριάκος υπηρέτησε και πρόσφερε στα σώματα της συντεχνία σε όλη την περίοδο που εργάστηκε, ως μέλος της Τοπικής Επιτροπής Σφαγείου Κοφίνου, μέλος της Τοπικής Επιτροπής Δήμου Λάρνακας, μέλος της Γραμματείας της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας και μέλος της Παγκύπριας Κλαδικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Προσθέτει ότι από το 2004 μέχρι και σήμερα εκλέγεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ εκφράζει εκ μέρους όλων των εργαζομένων της συντεχνίας τη στήριξη της και «τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου συναδέλφου μας Κυριάκου Ασπρομάλλη» και τον διαβεβαιώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για τους στόχους και τα οράματα που μοιράζονταν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.