Θλίψη για τον θάνατο Κωστή Κωστέα εκφράζει το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του πολύ σημαντικού μουσικοσυνθέτη Κωστή Κωστέα, ο οποίος  κατέθεσε πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο στον τομέα της μουσικής δημιουργίας της Κύπρου και αναφέρει ότι στην κηδεία του θα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου.

Το  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει επίσης τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Προσθέτει ότι η προσφορά του Κωστέα ήταν πολύ σημαντική στον πολιτισμό της Κύπρου, με τη δημιουργία του Συγκροτήματος Καλλιτεχνών Λύσης (ΣΥΚΑΛΥ), το οποίο προέβαλε για πολλές δεκαετίες την κυπριακή μουσική και χορευτική παράδοση στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο Κωστής Κωστέας, υπήρξε ένας δημιουργός που σημάδεψε με το έργο του το σύγχρονο πολιτισμό μας και βοήθησε ώστε να προβληθεί και να αγαπηθεί το ιδιαίτερο χρώμα του παραδοσιακού μας πολιτισμού, συμπληρώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy