ΘΟΚ: Δύο έκτακτες παραστάσεις του Βασιλιά Ληρ πριν από την Πρωτοχρονιά

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου δίνει εκτάκτως δύο παραστάσεις, πριν από την πρωτοχρονιά, της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής Βασιλιάς Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΘΟΚ, οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, στις 20:30, στο Θέατρο ΘΟΚ, στην Κεντρική Σκηνή, αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Βασιλιάς Ληρ, αναφέρεται, «εκθέτει το εύρος και το βάθος της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα από ένα απλό οικογενειακό σχήμα. Ένας πατέρας αποφασίζει να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του, θέτοντας ως μοναδικό προαπαιτούμενο την αγάπη και την αφοσίωσή τους».

«Προδομένος και τυφλωμένος από την ίδια του τη μεγαλομανία, παραδέρνει ταπεινωμένος, στα όρια της παραφροσύνης, και πασχίζει να λυτρωθεί. Μια τραγωδία για την ερημιά της ανθρώπινης ψυχής, τη φύση της εξουσίας, τις έννοιες της ηθικής και του δικαίου, καθώς και για τον κραταιό ρόλο της αγάπης», προστίθεται.

Σύμφωνα με τον ΘΟΚ, «με όχημα τη νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, ο Τσέζαρις Γκραουζίνις συνδιαλέγεται με τη ζοφερή ιστορία του Ληρ, αναπλάθοντας σκηνικά τον σαιξπηρικό ποιητικό λόγο και προκρίνοντας μια σύγχρονη ατμοσφαιρική διάστασή του. Μαζί του μια εξαιρετική ομάδα συντελεστών και ηθοποιών, με τον Βαρνάβα Κυριαζή στον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Σκηνικά: Κέννυ ΜακΛέλλαν, Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου, Μουσική: Martynas Bialobžeskis, Κίνηση-Χορογραφία: Έλενα Αντωνίου, Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστόδουλος Ανδρέου

Παίζουν: Ηλίας Ανδρέου, Μαρίνα Αργυρίδου, Χάρης Αττώνης, Ανδρέας Βασιλείου, Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Πέτρος Γιωρκάτζης, Αναστασία Ζαντή, Μιχάλης Καζάκας, Φώτης Καράλης, Βασιλική Κυπραίου, Βαρνάβας Κυριαζής, Γιάννης Μίνως, Βασίλης Χαραλάμπους, Άγγελος Χατζημιχαήλ.

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy ή στο Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00).

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Ο ΘΟΚ, εφαρμόζοντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων που ακολουθεί καθορίζεται από τους κανονισμούς του εν ισχύι Διατάγματος (ημερομηνίας 14ης Δεκεμβρίου 2021), οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ από τη 15η Δεκεμβρίου 2021 έως τη 15η Ιανουαρίου 2022.

Για την παράσταση που θα δοθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2021 η είσοδος θα επιτρέπεται σε όσους και όσες διαθέτουν ένα από τα κατωτέρω: πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19, πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, πιστοποιητικό λήψης μίας δόσης εμβολίου, με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR 72 ωρών ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) 48 ωρών (18 ετών και άνω) / αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) 72 ωρών (12-17 ετών), για άτομα τα οποία δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος, ιατρικό πιστοποιητικό που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας και αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών, για άτομα από 6 έως 11 ετών, αρνητικό PCR test ή αρνητικό rapid test 7 ημερών, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια της COVID-19.

Για την παράσταση που θα δοθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2021  η είσοδος θα επιτραπεί σε όσους και όσες διαθέτουν ένα από τα κατωτέρω: πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19, πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.