Θολό το τοπίο και καθυστέρηση για το εμβόλιο της Γρίπης

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η εικόνα για την διαδικασία διανομής αλλά και της προκράτησης από ασθενείς του εμβολίου της γρίπης, ανέφερε στον Άστρα η λειτουργός του ΟΑΥ Όλγα Πιτσιλλίδου.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, αλλά οι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν να πληροφορούν τους προσωπικούς τους γιατρούς ότι θέλουν να χορηγηθούν το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι η κράτηση του εμβολίου είναι ευθύνη των ίδιων των ασθενών, οι οποίοι θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τους προσωπικούς τους γιατρούς.

Η ίδια διαδικασία θα ισχύσει και για τα παιδιά, όπου ο κάθε γονιός θα επικοινωνήσει με τον παιδίατρο για να κρατήσει εμβόλιο για το παιδί τους.

Ο γραμματέας της παιδιατρικής εταιρείας και ταμίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Αναστασιάδης ανέφερε στον Άστρα ότι η θέση των παιδιάτρων είναι ότι η χορήγηση των εμβολίων να γίνει και στα κέντρα εμβολιασμού έτσι ώστε να μην υπάρξει μαζική άφιξη παιδιών και γονέων στους παιδιάτρους με κίνδυνο διασποράς είτε του κορωνοιού είτε άλλων ασθενειών.

Όσον αφορά το πότε θα έρθουν στην Κύπρο τα εμβόλια στην Κύπρο, εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται επίσης ότι τα εμβόλια για τη γρίπη θα βρίσκονται και στα φαρμακεία, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικών Γιατρών Ανδρέα Πολυνίκη, να δηλώνει ότι δεν είναι βέβαιο αν το εμβόλιο θα πληρώνεται ή θα παραχωρείται από το ΓΕΣΥ.

Για το ίδιο θέμα κα Πιτσιλλίδου είπε ότι για τις ευάλωτες ομάδες το εμβόλιο θα είναι δωρεάν. Υπάρχουν, είπε, οι περσινές λίστες οι οποίες επικαιροποιούνται για το ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.