Θολώνει τα νερά για Ακάμα ο Κουγιάλης

Το σχέδιο πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον Ακάμα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή για την περιβαλλοντική αξία της περιοχής, αλλά αντίθετα, μέσω της εφαρμογής του διασφαλίζεται η προστασία της βιοποικιλότητας, προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, τόσο στην κρατική δασική γη, όσο και στις ιδιωτικές περιουσίες στην περιοχή, διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης συναντήθηκε με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων και αντιπροσώπους των κοινοτήτων της περιοχής του Ακάμα την Παρασκευή στο γραφείο του.

Σε χωριστές συναντήσεις, ο Υπουργός Γεωργίας είχε την ευκαιρία να ακούσει τις ανησυχίες των παρευρισκομένων, άλλα και να επεξηγήσει τις διάφορες πτυχές του σχεδίου πρότασης προς το Υπουργικό σχετικά με τη διαχείριση της Χερσονήσου του Ακάμα που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Γεωργίας.

Πάντως, σε επικοινωνία μας με μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων διαπιστώσαμε ότι οι ανησυχίες παραμένουν. Περισσότερα αύριο στη «Χαραυγή» και στον Astra, στην εκπομπή «Εκτός Ορίων» γύρω στις 08:00.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.