“Τα αδίστακτα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, βλέποντας ότι οι ευσεβείς μοναχοί έμειναν αμετακίνητοι και δεν συναινούσαν στην ανέγερση του λόγω εργοστασίου στην περιοχή τους, καθότι ήταν θέμα επιβίωσης για αυτούς στο Σταυροβούνι, δεν δίστασαν να τους καταγγείλουν στο Μακαριότατο, σε Μητροπολίτες, στον Αρχηγό  της Αστυνομίας και στα Κοινοτικά Συμβούλια Πυργών και Κόρνου, προσάπτοντας τους ανυπόστατες και εξωπραγματικές καταγγελίες”, υπογράμμισε ο δικηγόρος της μονής Γιώργος Καραπατάκης.

Στόχος της ενέργειας αυτής, όπως τόνισε ο δικηγόρος του μοναστηριού,  ήταν να φέρουν σε συγκρoυση τον Μακαριότατο και Μητροπολίτες με τους μοναχούς και έτσι να κάμψουν την αντίστασή των μοναχών και να καταφέρουν να εγκαταστήσουν το εν λόγω εργοστάσιο

Με βάση τις πιο πάνω καταγγελίες Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας επισκέφθηκε την περασμένη βδομάδα το Σταυροβούνι προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες εις βάρος των μοναχών.

 

Ο κ. Καραπατάκης σε δηλώσεις του στο συγκρότημα μας, ανέφερε ότι αφού ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας άκουσε τους μοναχούς αντιλήφθηκε ότι οι εις βάρος τους καταγγελίες ήταν “πλήρως ανυπόστατες”, όπως υπογράμμισε, και έφυγε.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοινωθέν ημερομηνίας 28 Φεβρουαρίου, η Ιερά Σύνοδος συμμεριζόμενη, όπως αναφέρεται, τις εύλογες ανησυχίες της Μονής και των κοινοτήτων για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και τη Βουλή “όπως αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλάβουν τις ευθύνες τους και εγκρίνουν τη δημιουργία της μονάδας παρασκευής ασφάλτου σε άλλη, ακατοίκητη περιοχή”.

 

Ο Πάτερ Σάββας «έδωσε» στεγνά τον ΠτΔ και δύο πολιτικούς αρχηγούς για την ασφαλτική μονάδα

 

 

 

 

Μας έχεις Like στο Facebook ;