Σε πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση εξελίσσεται η υπόθεση στο Μιτσερό αφού κατά τις έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος της εξάχρονης, νέο πτώμα εντοπίστηκε στο 130 μέτρα βάθους φρεάτιο του Μεταλλείου.

Διαβάστε επίσης: Φρίκη στο Μιτσερό – Δεν ανήκει στην εξάχρονη το νέο πτώμα

Το πτώμα γυναίκας ανασύρθηκε από το ίδιο φρεάτιο που εντοπίστηκε η δολοφονημένη Marry Rose Tiburcio.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το δεύτερο θύμα που εντοπίστηκε είναι γυμνό, δεμένο και σε κατάσταση σαπωνοποίησης, στην ίδια δηλαδή κατάσταση που βρέθηκε και το πρώτο, κάτι που οδηγεί τους ιατροδικαστές στο συμπέρασμα ότι το πτώμα βρισκόταν επίσης για μεγάλο διάστημα στο φρεάτιο.

Διαβάστε επίσης: Οι ελλειπούσες γυναίκες από το 1990 – Η λίστα της Αστυνομίας

Την ίδια ώρα, άφαντο παραμένει το πτώμα της εξάχρονης με τις Αρχές να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν το λιγοστό φως της ημέρας που απομένει καθώς και το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σε δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, επιβεβαίωσε την είδηση για εντοπισμό ακόμη ενός πτώματος στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Όπως εξήγησε βρισκόμαστε σε πρώιμα στάδια των ερευνών και αναμένεται να γίνει διερεύνησης της υπόθεσης για να εντοπιστεί σε ποια γυναίκα ανήκει το πτώμα.

Τόνισε παράλληλα ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού, ενώ θα συνεχιστούν και οι έρευνες στο φρεάτιο, του λατομείου στο Μιτσερό.

Ο κύριος Σιάηλος έκανε λόγο για πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, ενώ άφησε παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο στο συγκεκριμένο σημείο να υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Παράλληλα η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό της ταυτότητας της γυναίκας, που διερευνάται κατά πόσον ανήκει σε ελλείπον πρόσωπο.
Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες του δολοφόνου
Η ανεύρεση του νέου πτώματος ανοίγει νέο κύκλο ερευνών για την ταυτοποίηση του θύματος αλλά και τη σύνδεση του με τον δολοφόνο Λοχαγό μέσα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που συνομιλούσε με το πρώτο θύμα.

Προηγουμένως δύτες επιχείρησαν στο φράγμα του Ξυλιάτου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος ύποπτος, ανακρινόμενος ισχυρίστηκε πως η εξάχρονη είναι θαμμένη εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία για την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, φόρεσε χειροπέδες σε έναν 35χρονο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, ενώ το δεύτερο πρόσωπο φαίνεται πως τελικά έπεσε θύμα του και για αυτό τον λόγο αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στον 35χρονο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς αφού είναι το πρόσωπο που συνδέεται με το προφίλ «Ορέστης35» στη διαδικτυακή πλατφόρμα Baddoo σύμφωνα με την μαρτυρία της συγκατοίκου της 38χρονης, επρόκειτο να συναντηθεί με την άτυχη Marry Rose.

Μαζί της η Marry Rose είχε και το παιδάκι της, την εξάχρονη Sierra, για την οποία ο ύποπτος επέμενε όπως το θύμα, με το οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, να φέρει μαζί της και την εξάχρονη, έτσι ώστε να γνωριστεί με τα δικά του παιδιά (τα οποία διαμένουν με την εν διαστάσει σύζυγό του), που είναι σε κοντινή ηλικία με την Sierra, πράγμα που τελικά έπραξε, με τραγική κατάληξη.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, στο σπίτι του 35χρονου εντοπίστηκε μπλε σχοινί, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο το θύμα, κολλητική ταινία, όμοια με αυτή που βρέθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό, κινητά τηλέφωνα και κάρτες, ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και διάφορα άλλα τεκμήρια. Ο ύποπτος προσπάθησε να καταπιεί μία κάρτα κινητού τηλεφώνου αλλά έγινε αντιληπτός από την Αστυνομία πριν προλάβει.Μετά από πολύωρες ανακρίσεις, ο 35χρονος παραδέχθηκε στις Αρχές τη διάπραξη του φόνου της Marry Rose την οποία όπως ισχυρίστηκε σκότωσε στην οικία του και μετέφερε στο φρεάτιο. Υπέδειξε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιους χώρους, στους οποίους η Αστυνομία έστρεψε τις έρευνες της, με αποτέλεσμα να φτάσει στον εντοπισμό ενός ακόμα πτώματος.

Αύριο αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε στο φρεάτιο, από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους.

 

Ο 35χρονος λοχαγός ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του και έχει δυο κόρες 6 και 8 ετών, είχε γνωρίσει την Marry Rose από το Facebook. Φαίνεται πως διατηρούσαν σχέση για 6 μήνες και στις 4 Μαΐου πήγε με το αυτοκίνητο του και την παρέλαβε μαζί με την κόρη της από το σπίτι της στη Λάρνακα. Από εκείνη την ώρα χάθηκαν τα ίχνη της μητέρας και της κόρης. Η εξαφάνιση τους δηλώθηκε από φίλη της 38χρονης, αλλά η αστυνομία ολιγώρησε και περιορίστηκε στην δημοσίευση των φωτογραφιών τους με την παράκληση, αν γνωρίζει κάποιος κάτι να επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές.