Θύελλα αντιδράσεων – Nέες αποκάλυψεις για τα «χρυσά διαβατήρια»: «Κατά συρροή παραβίαση νόμων και κανονισμών»

Οι αποκαλύψεις σε σχέση με τα «χρυσά» διαβατήρια τα οποία δόθηκαν, με ενδεχομένως παράνομες διαδικασίες, σε στελέχη εταιρείας, στην οποία διευθυντής είναι ο γαμπρός του Αναστασιάδη και με μεσάζοντα το δικηγορικό γραφείο των θυγατέρων του «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι», ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Το ΑΚΕΛ διά της Ειρήνης Χαραλαμπίδου κατήγγειλε την κυβέρνηση για κατά συρροή παραβίαση των νόμων και κανονισμών, ενώ επεσήμανε επίσης ότι οι υπό αναφορά πολιτογραφήσεις δεν εμπίπτουν στους όρους εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής και ως εκ τούτου δεν θα διερευνηθούν.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος του ΔΗΚΟ υπενθύμισε τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό. Ο Γ. Περδίκης των Οικολόγων είπε ότι συνεχίζεται το ίδιο τροπάρι της διαπλοκής και της διαφθοράς από αυτή την κυβέρνηση.

Με ανακοίνωση το Υπ. Εσωτερικών έκανε λόγο για «επεισόδια άκρατου λαϊκισμού και λασπολογίας», ενώ ο Γ. Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφέροντας ότι «το βάραθρο στο οποίο κατρακυλούν κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι αξιωματούχοι δεν φαίνεται να έχει πάτο».

Επίσης υπεραμύνθηκε της γνωμάτευσής του με βάση την οποία η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να δίνει «χρυσά» διαβατήρια χωρίς να εφαρμόζει τους νέους κανονισμούς, εφόσον πέρασε «εύλογο χρονικό διάστημα» για εξέτασή τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.