Θύελλα αντιδράσεων για τις νέες αποκαλύψεις για τα «χρυσά» διαβατήρια


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Η κυβέρνηση ρίχνει τη χώρα στον πάτο της ανυποληψίας»

 

Νέα θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης έφεραν οι αποκαλύψεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, καθώς και η ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI) σε σχέση με τα εμπόδια τα οποία θέτει η κυβέρνηση στην Ελεγκτική Υπηρεσία για έλεγχο των φακέλων.

Το ΑΚΕΛ, διά του Στέφανου Στεφάνου, υπέδειξε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τη χώρα μας στο χαμηλότερο σκαλί της ανυποληψίας».

Όπως επεσήμανε ο Διοικητής της ΚΤ, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής πρόσθεσε νέα στοιχεία για το κύκλωμα διαφθοράς που στήθηκε με τη βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων, ενώ παράλληλα υπέδειξε μερικούς τρόπους που εφαρμόζονταν για την αποφυγή τού -έτσι κι αλλιώς- ελλιπούς ελέγχου. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, ο INTOSAI εξέδωσε ανακοίνωση η οποία είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση του Συναγερμού επικρίνοντας την κυβερνητική προσπάθεια να εμποδίσει τον έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους.

«Η επιμονή της κυβέρνησης του Συναγερμού διασύρει για άλλη μια φορά την Κύπρο διεθνώς. Η κυβέρνηση όμως δεν συγκινείται. Συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο για να φανεί το μεγάλο μέγεθος των ευθυνών της για το σκάνδαλο αδιαφορώντας για τη ζημιά που παθαίνει η Κύπρος. Η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τη χώρα μας στο χαμηλότερο σκαλί της ανυποληψίας. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες», υπέδειξε ο Στ. Στεφάνου.

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ επεσήμανε ότι, μετά την Ελεγκτική Υπηρεσία, την Ερευνητική Επιτροπή Καλογήρου και τη ΜΟΚΑΣ, τώρα και η Κεντρική Τράπεζα διαπιστώνει μια ιδιαίτερα ύποπτη απραξία από πλευράς της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και την εποπτεία του ΚΕΠ. Τόνισε επίσης ότι είναι η απαίτηση της κοινωνίας να δοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων για έλεγχο στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.