Με αφορμή/ Ορίζοντας

Κύπριοι στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2022

Με αφορμή… το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2022 που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο από τις 08 έως 14 Οκτωβρίου 2022 με Καλλιτεχνική Επιτροπή τους σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνά, Κύπριοι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ μιλάνε στον Ορίζοντα για τις ταινίες τους:

Isffc 222222

Θυμάσαι; προβάλλεται 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο

Δυο δίδυμες αδελφές τηρούν ευλαβικά την καθημερινή τους ρουτίνα μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παραγωγής σκόνης. Το θέμα επιλέχθηκε καθώς ήθελα να δείξω πώς όταν ενας άνθρωπος βρίσκεται σε ένα μηχανοποιημένο περιβάλλον η φυσική του κατάληξη είναι να αναπαράγει και αυτός μηχανοποιημένα συναισθήματα.

Η ταινία γυρίστηκε σε πολύ δυσμενείς συνθήκες. Μια “κοβιντ” μικρού μήκους ταινία που δημιουργήθηκε μέσα στον κόβιντ γυρίστηκε μέσα  σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο χτισμένο το 1888. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν θέλεις κάτι που  δεν γίνεται, χαμογελάς και το κάνεις με κάθε κόστος. Ο κυπριακός κινηματογράφος χρειάζεται εκπαιδευτικές υποδομές από μικρή ηλικία. Ως 7η τέχνη σε συνδυασμό με τον εικονικό κόσμο που ζούμε, η εκμάθηση και η ανάγνωση του καθίσταται αναγκαία από το κράτος μας.

Όλοι  οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και οι ηθοποιοί θέλουν να επικοινωνούν με τον κόσμο. Γι’ αυτό κάνουμε τις ταινίες γιατί θέλουμε να συνδεθούμε, ειδικά με τους Κύπριους θεατές. Η ανάγκη για έκφραση είναι μεγάλη επομένως τα φεστιβάλ τα οποία διεξάγονται αποτελούν την μόνη δίοδο και για εμάς αλλά και για τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή μόλις τέλειωσα τις σπουδές μου στη σχολή Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Επόμενος σταθμός Αθήνα.  Σίγουρα ο κορωνιός με έχει επηρεάσει αρκετά. Ένα μεγάλο μέρος της αντίληψης μου και δημιουργίας έχει σχολιαστεί αρκετά στην νέα μικρού μήκους μου “Θυμάσαι”.

Φεραία Νικολάου

Ήθελα να δείξω πώς όταν ενας άνθρωπος βρίσκεται σε ένα μηχανοποιημένο περιβάλλον η φυσική του κατάληξη είναι να αναπαράγει και αυτός μηχανοποιημένα συναισθήματα

310593244 5220980258010439 3643278449849231028 N

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.