Θυμηθήκαν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στο ΥΠΠΑΝ


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Προδρόμου: Τα σχολεία λειτουργούν με συγκεκριμένους κανονισμούς

 

Τα θέματα εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και ιδιαίτερα η αντιμετώπιση φαινομένων βίας και παραβατικότητας ήταν το κύριο θέμα σύσκεψης που πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης και λίγα 24ωρα μετά το σάλο που ξέσπασε για την αντιμετώπιση μαθητών από διευθυντή κατά την τελετή αποφοίτησής τους.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός Παιδείας είπε πως ούτε ο ρατσισμός ούτε η οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης γίνεται αποδεκτή στα σχολεία.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία τα σχολεία λειτουργούν εύρυθμα. Υποδεχόμαστε μεγάλο αριθμό παιδιών κάθε χρόνο και διαπιστώνουμε καθημερινά, μέσα από την ίδια τη λειτουργία των σχολείων, ότι υπάρχει αρμονική ένταξη και λειτουργία των σχολικών μονάδων. Απορρίπτουμε την εντύπωση που δημιουργείται ότι υπάρχει ρατσισμός στα σχολεία. Αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ταυτόχρονα ότι τα σχολεία λειτουργούν με κάποιους Κανονισμούς, οι οποίοι ισχύουν για όλους και η καλύτερη ένταξη και για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία είναι να αντιμετωπίζονται ισότιμα», σημείωσε.

Όπως είπε, «δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται είχαμε στις 26 Μαΐου, όταν πραγματοποιήθηκε εδώ στο Υπουργείο μια πολύ ωραία εκδήλωση, όπου βραβεύτηκαν παιδιά σε διαγωνισμό σχετικό με τα θέματα της αποδοχής και της πολιτότητας, καθώς και για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων και διαπιστώσαμε ότι στα σχολεία μας τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία τυγχάνουν υποδοχής, έχοντας τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που δικαιούνται».

Το σχολείο, είπε ο κ. Προδρόμου, στηρίζει όλα τα παιδιά, στηρίζει ιδιαίτερα τα παιδιά, τα οποία μπορεί να παρουσιάζουν στο κοινωνικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον κάποιες δυσκολίες ή και προβλήματα, «αλλά θα πρέπει με ψυχραιμία και με τους κατάλληλους μηχανισμούς να εφαρμόσουμε την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, η οποία στηρίζεται σε διεθνείς πρακτικές και τις ευρωπαϊκές συστάσεις για την υποδοχή και την αποδοχή όλων των παιδιών αδιακρίτως».

Ερωτηθείς για το θέμα των κανόνων ευπρεπούς εμφάνισης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι οι κανονισμοί είναι εκεί και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δική μου δουλειά, του υπουργού, να σχολιάζω».

«Οι διευθυντές σε όλη την Κύπρο, διαχρονικά, όχι μόνο φέτος, εφαρμόζουν κάποιους κανονισμούς, οι οποίοι είναι γραμμένοι. Είναι κείμενοι. Δεν τους φτιάξαμε ούτε φέτος, ούτε πέρσι και πρέπει να εφαρμόζονται», είπε. Ανέφερε ότι δεν είναι δουλειά του Υπουργείου, της πολιτικής, το «πώς οι διευθυντές των σχολείων ευσυνείδητα εφαρμόζουν τους κανονισμούς λειτουργίας για όλα τα παιδιά στο σχολείο».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.