Θυμήθηκαν τους πολίτες και τάσσουν αβέρτα…

Πάνω Πολεμίδια, Λεμεσός, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέπτεται τις κατοικίες του ΚΟΑΓ. // Pano Polemidia, Lemesos, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, visits the Cyprus Land Development Corporation houses.

Του
Παναγιώτη Βασιλείου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

«Δεν είμαι εμπλεκόμενος στις βουλευτικές εκλογές και δεν έχω πρόθεση να εμπλακώ», δήλωνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στις 7 Απριλίου μετά από επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΥ.

Ναι, κάτι τέτοιο ισχύει, δεν εμπλέκεται ΜΟΝΟ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές του Μάη, δεν έχει καμία σχέση με την προεκλογική του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Νίκος Αναστασιάδης αρχηγός, Αβέρωφ υπαρχηγός έδωσαν εντολή σε όλη την κυβέρνηση να ριχτεί στον αγώνα των εκλογών. Όλα τα «όπλα» ρίχτηκαν στη μάχη της 30ής Μαΐου. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ασπίδα του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι νοιάζονται για το λαό. Με συχνές επισκέψεις των υπουργών της κυβέρνησης σε χώρους «άγνωστους» για αυτούς, με εξαγγελίες, υποσχέσεις και έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων κάνουν τα πάντα για να γλιτώσουν το κάζο.

Τώρα, ναι, τώρα ήταν η ώρα να βγουν έξω από τα γραφεία τους να δουν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, τώρα ήταν η ώρα να βάλουν νερό στο κρασί τους και να «προσπαθήσουν» να ικανοποιήσουν ζητήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και οκτώ χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία.

Βρήκαν ώρα εκεί στο Προεδρικό να περπατήσουν στους δρόμους, να συνομιλήσουν με τους συμπολίτες τους, να δουν επιτέλους ότι ο απλός κόσμος υποφέρει από τις πολιτικές που εφαρμόζουν, ενώ κάποιες κλειστές δομές, φίλα προσκείμενες προς την παράταξή τους, τρώνε με «χρυσά» κουτάλια. Ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος…

Τώρα ήταν η κατάλληλη ώρα να «κινηθούν» λίγο, να εξαγγείλουν μέτρα για ορεινές περιοχές, τώρα ήταν η ώρα να θυμηθούν μετά από επτά χρόνια τους γεωργοκτηνοτρόφους.

Βρήκαν λίγο χρόνο και ξέθαψαν από τα συρτάρια τους έργα για αυτοκινητόδρομους, νοιάστηκαν και για τις κρατικές εγγυήσεις τις οποίες είχαν φυλαγμένες εδώ και ένα χρόνο σε κάτι ντουλαπάκια. Άρον-άρον προσπάθησαν να περάσουν το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, ενώ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλησαν να προκαλέσουν εντυπώσεις με ένα γενικό ερώτημα το οποίο δεν έχει ουσία.

Προεκλογικές εξαγγελίες, υποσχέσεις, πυροτεχνήματα και ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων από όλα τα υπουργεία, τα οποία δεν αφήνουν αναπάντητη καμία θέση κόμματος ή συνόλου που διαφωνεί με τις πολιτικές τους.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν το κόμμα τους ενόψει της 30ής Μαΐου, εκεί που οι πολίτες οφείλουν να θυμούνται τα τελευταία οκτώ συνολικά χρόνια και όχι μόνο κάποιους μήνες πριν την οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, όπου οι υποσχέσεις και τα «ρουσφέτια» πέφτουν σαν την μπόρα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei