Θυμήθηκε το Βαρώσι ο Αβέρωφ Νεοφύτου – «Δεν θα επιτρέψω ποτέ να χαθεί η Αμμόχωστος»

Την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου θυμήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου ισχυρίστηκε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να χαθεί η Αμμόχωστος.

Πέραν τούτου και παρά το γεγονός ότι ο Δημοκρατός Συναγερμός βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία εννέα χρόνια, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε λόγο για περαιτέρω ενέργειες για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα.

Απευθυονόμενος στους Τουρκοκύπριους, ο κ. Νεοφύτου είπε χαρακτηριστικά «προσπαθήστε να σταματήσετε το έγκλημα, πιέστε την Τουρκία, πιέστε την ηγεσία σας να σταματήσει αυτή η λεηλασία. Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στη λεηλασία της Αμμοχώστου, ανοίξτε τους δρόμους για τη λύση του κυπριακού. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τους δρόμους για τη λύση του κυπριακού».

«Και ένα να ξέρουμε. Χωρίς λύση του κυπριακού θύματα θα είναι και οι Τουρκοκύπριοι, αργά ή γρηγορότερα και τότε θα είναι πολύ αργά για όλους μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», ανέφερε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι πριν ανοίξει το Βαρώσι είχαν ακουστεί από πλευράς κυβέρνησης για πυροτέχνημα και τι θα ακολουθήσει, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απέφυγε να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι «είμαι εδώ  για την πατρίδα μου όχι για τις εκλογές».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.