Τι αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία για τον «τζιχαντιστή» στον ΈβροΔιευκρινίσεις για το περιστατικό με ύποπτο τζιχαντιστή στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

«Ανακοινώνεται ότι σήμερα (11-11-2019) το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία» γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ.

Και πρόσθεσε: «Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του».

«Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία» κατέληξε η ΕΛΑΣ.

​Με βάση δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί στη βορειοανατολική Συρία και στη συνέχεια, είχε μεταφερθεί στο Εντιρνέ της Τουρκίας.

Το πρωί της Δευτέρας, οι τουρκικές αρχές τον μετέφεραν στις Καστανιές, προκειμένου να απελαθεί προς την Ελλάδα. ​Οι ελληνικές αρχές, ωστόσο, αρνήθηκαν να τον δεχτούν και του ζήτησαν να επιστρέψει στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι ​η Τουρκία σκοπεύει να απελάσει περίπου 2.500 τζιχαντιστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα επιστραφούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.