Τη Δευτέρα δίδεται η ύλη για τις παγκύπριες εξετάσεις

Τη Δευτέρα θα δημοσιοποιηθεί η ύλη για τις παγκύπριες εξετάσεις γνωστοποίησε στο κρατικό κανάλι ο Υπουργός Παιδείας λέγοντας ότι έπεται η ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των εξετάσεων. Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου .

Για τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις αλλά δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, σειρά τηλεδιασκέψεων έχει από το πρωί ο Υπουργός Παιδείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της εκπαίδευσης.

Για τη διαδικασία επιστροφής των μαθητών της τρίτης τάξης Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου ενημέρωσε αναλυτικά ο υπουργός Παιδείας τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Κατά την διάρκεια τηλεδιασκέψεων με τα διοικητικά συμβούλια ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ο Πρόδρομος Προδρόμου απάντησε σε ερωτήματα που έθεσαν τα μέλη των οργανώσεων και κατέγραψε εισηγήσεις, ενώ συμφωνήθηκε ο διάλογος να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας παρουσιάστηκαν, επίσης, οι γενικές οδηγίες που θα δοθούν στις διευθύνσεις των σχολείων για τον προγραμματισμό της διδασκαλίας και τη διαμόρφωση προσαρμοσμένου Ωρολόγιου Προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιορρυθμίες και τον αυξημένο αριθμό γνωστικών αντικειμένων στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Με την ΟΛΤΕΚ συζητήθηκε και το ζήτημα των εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και της πρακτικής άσκησης των τελειοφοίτων.

Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι από την 11η Μαΐου και μέχρι τις Παγκύπριες Εξετάσεις θα γίνεται διδασκαλία μόνο στα εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις συνεχίζεται το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ο Υπουργός τόνισε ότι πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία της υγείας, παρουσιάζοντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που θα ισχύουν στα σχολεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.