Τη Δευτέρα καταγγέλλει γραπτώς η Άννα Αριστοτέλους – Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη θέση της

Στη δίνη των σκανδάλων και της θεσμικής διαφθοράς

Με ακόμη ένα σκάνδαλο θεσμικής διαφθοράς είναι αντιμέτωπη η κυπριακή κοινωνία, μετά τις χθεσινές σοβαρότατες καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, εναντίον υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας που φέρεται να συνομιλούσε με βαρυποινίτη ζητώντας στοιχεία για την προσωπική της ζωή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κα Αριστοτέλους, τη Δευτέρα θα προχωρήσει σε γραπτή καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα και θα ζητήσει το διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση, όπως και τη διαθεσιμότητα του εν λόγω αξιωματικού.

Η διευθύντρια των Φυλακών συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Στέφη Δράκου, την οποία και ενημέρωσε για τα στοιχεία που κατέχει. Θα ζητήσει, επίσης, και τη διαθεσιμότητα του αξιωματικού, γιατί «εγείρονται πολλά ζητήματα, περιλαμβανομένων και ζητημάτων ασφαλείας».

Ερωτηθείσα αν νιώθει ότι κινδυνεύει και χρειάζεται επιπλέον ασφάλεια, η κα Αριστοτέλους είπε ότι «θα δούμε τις επόμενες ημέρες».

Ερωτηθείσα για το λόγο της ενέργειας του αξιωματικού, είπε ότι είναι η απομάκρυνση από τη θέση και η καταστροφή της υπόληψής της και πρόσθεσε ότι η προσωπική ζωή του καθενός δεν αφορά κανέναν άλλο, ενώ ισχυρίστηκε ότι «τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει». «Όταν ένας αξιωματικός εισβάλλει στην προσωπική ζωή του άλλου, τότε σίγουρα τέτοια φαινόμενα διαφθοράς δεν πρέπει να αποσιωπώνται. Και ούτε το κύρος, ούτε η αξιοπρέπεια, ούτε το ήθος μου με αφήνουν ν’ αφήσω όλα αυτά τα φαινόμενα να παραμείνουν».

Σχετικά με το πώς τα στοιχεία αυτά έφτασαν στα χέρια της, είπε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε πολλές λεπτομέρειες.

Κληθείσα να σχολιάσει πώς γίνεται να μιλούμε σήμερα για λειτουργία κινητών τηλεφώνων μέσα στις Κεντρικές Φυλακές, όπου επρόκειτο να εγκατασταθεί σύστημα απενεργοποίησής τους, η διευθύντρια των Φυλακών είπε ότι ο ανώτερος αξιωματικός όταν υπέπεσε στην αντίληψή του ότι κατάδικος χρησιμοποιεί κινητό μέσα στις κεντρικές έπρεπε να ενημερώσει, όπως κάνουν συνάδελφοί του στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουν, όπως ανέφερε, «πράγμα που δεν έπραξε».

Επιπλέον, η διευθύντρια των Φυλακών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη θέση της, αφού, όπως είπε, ο χαρακτήρας και το ήθος της δεν της επιτρέπουν να συμβιβάζεται με σκάνδαλα και πράξεις διαφθοράς.

Από πλευράς της η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, ανέφερε ότι «κατά τη συνάντησή μου με τη διευθύντρια των Φυλακών τής εισηγήθηκα όπως με τη συμβουλή των δικηγόρων της προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία, διαβεβαιώνοντάς την ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνησή της».

Πάντως, ο Αρχηγός της Αστυνομίας εμφανίστηκε θετικός στο διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση. «Για αντικειμενικούς σκοπούς –δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα– αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να διοριστεί κάποιος από έξω. Η απόφαση είναι δική του [σ.σ. του Γενικού Εισαγγελέα]», είπε.

Τέλος, το Κλαδικό Συμβούλιο του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ σε ανακοίνωσή του χθες Παρασκευή εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στη διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών Κύπρου, Άννα Αριστοτέλους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy