Τι δήλωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης μετά το τετ-α-τετ με Αβ. Νεοφύτου

Μετέφερα τις δικές μου θέσεις και τις δικές μου προσεγγίσεις και τα συλλογικά όργανα του Δημοκρατικού Συναγερμού θα λάβουν τις αποφάσεις τους, δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με την ανώτατη ηγεσία του ΔΗΣΥ, υπό τον Πρόεδρό του Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του κόμματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ με αντικείμενο την τοποθέτηση του κόμματος στον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως εποικοδομητική, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε στους δημοσιογράφους πως μετέφερε στην ηγεσία το ΔΗΣΥ τη δική του προσέγγιση. «Αύριο θα ληφθούν αποφάσεις. Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι απόλυτα σεβαστές και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών» είπε.

Σε ερώτηση για το τι άκουσε από πλευράς του κ. Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του κ. Νεοφύτου και ούτε είναι σωστό. «Επαναλαμβάνω, κατά κύριο λόγο ήταν μεταφορά δικών μου προσεγγίσεων και θέσεων όπως συνοψίζονται στη σχετική δήλωση που έκανα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη νέα συνάντηση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει προοπτική συνεργασίας ενόψει της δεύτερης Κυριακής, ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε πως μετέφερε τις δικές του θέσεις και πρόσθεσε «Αντιλαμβάνομαι οι θέσεις αυτές θα συζητηθούν, υπάρχουν συλλογικά όργανα, τα οποία θα λάβουν τις αποφάσεις αύριο, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πω».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αλλά» συνέχισε, «δεν είναι κάτι που αφορά την απόφαση, θεωρώ, που θα ληφθεί. Υπάρχει αύριο προγραμματισμένη συνάντηση των συλλογικών οργάνων του ΔΗΣΥ τα οποία θα λάβουν και τις αποφάσεις».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η συνομιλία με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν με «δική μου πρωτοβουλία».

Ο κ. Χριστοδουλίδης απέφυγε να σχολιάσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες βάσει των οποίων ο ΔΗΣΥ προσανατολίζεται είτε στην στήριξη της υποψηφιότητάς του, είτε κατά βούληση τοποθέτηση.

«Δεν έχω ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Εγώ μετέφερα τη δική μου θέση, τη δική μου προσέγγιση, αυτός ήταν ο στόχος της συνάντησης και ο ΔΗΣΥ θα λάβει τις αποφάσεις αύριο. Ζήτησα τη συνάντηση αυτή ακριβώς για να μεταφέρω τη δική μου προσέγγιση», είπε.

Τέλος ερωτηθείς αν δηλώνει ακόμη συναγερμικός και πώς νιώθει που βρίσκεται μετά από καιρό στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «κατά τη διάρκεια της εκστρατείας δεν έχω αρνηθεί ούτε τις καταβολές μου, ούτε τα πιστεύω μου». Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο κατά τη διάρκεια όλης της μακράς προεκλογικής εκστρατείας, κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.