Τη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου αποφάσισε το Υπουργικό – Ξεκινά το «Εστία»Τη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, με την αρχική «προικοδότηση» από το κράτος να ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη θερινή προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε, εξάλλου, ότι από τις 2 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του σχεδίου «Εστία».

Αναφερόμενος στο Επενδυτικό Ταμείο, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι η δημιουργία του στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας και δημιουργικότητας, ενώ πρόκειται για μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, ώστε ο τραπεζικός τομέας να μην είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης.

Συμπλήρωσε ότι αν και η πρωτοβουλία λαμβάνεται από το κράτος, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Ταμείου δεν θα υπάρχει καμία κρατική συμμετοχή και το Ταμείο θα λειτουργεί με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού Οικονομικών, ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι θετικός, στο 3,3%.

Είπε ακόμη ότι η ανεργία κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν χαμηλότερη του 7%, συνεχίζοντας την πτωτική της τάση, κάτι που όπως ανέφερε, επιβεβαιώνει τον στόχο της Κυβέρνησης για συνθήκες πλήρους απασχόλησης μέσα στην επόμενη χρονιά.

Για το δημόσιο χρέος, είπε ότι ανέρχεται γύρω στο 96% με πτωτική τάση.

Ο κ. Προδρόμου είπε ακόμη ότι πέραν της ημερήσιας διάταξης του Υπουργικού, έγινε και μια ευρεία συζήτηση για μια σειρά από σημαντικά θέματα πολιτικής, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.