Τι είναι το multiple testing που έρχεται ενόψει Φθινοπώρου

Η πιθανή άφιξη του νέου στελέχους του κορωνοϊού, Κένταυρος, που είναι πιο μεταδοτικό, αλλά όχι πιο νοσηρό, σε συνάρτηση με την πτωτική τάση που σημειώνει η μετάλλαξη ΒΑ.5 τις τελευταίες επτά ημέρες στην Κύπρο, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, είπε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός: Οδικό Χάρτη για φθινόπωρο συζήτησαν Υπουργός Υγείας – ΣΕΕ

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονική Επιτροπής (ΣΕΕ) για τον κορωνοϊό, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ακόμη ότι αποφασίστηκε όπως ετοιμαστεί ένας Οδικός Χάρτης για το φθινόπωρο.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε και την απόφαση για διενέργεια ενός άλλου είδους διαγνωστικού τεστ, που θα ανιχνεύει όχι μόνο τον κορωνοϊό αλλά και άλλους ιούς για να υπάρχει στοχευμένα αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι έχουν συζητήσει για κάποια είδη «multiple testing» για ιούς. Εξήγησε ότι πρόκειται για ένα τεστ που ανιχνεύει αρκετούς ιούς την ίδια στιγμή, όχι μόνο κορωνοϊό, «ώστε να ξέρουμε τη συγκεκριμένη στιγμή πόσους ιούς έχουμε στη χώρα μας». Είπε ότι αυτό αποφασίστηκε για να μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτοί οι ιοί στοχευμένα και όχι στα τυφλά.

Επίσης, είπε θα γίνονται κάποιες εξετάσεις σε κάποιες λοιμώξεις που έχουν τα παιδιά, «ώστε να γνωρίζουμε τις συγκεκριμένες λοιμώξεις που έχουμε τη συγκεκριμένη στιγμή», είπε.

Είπε ακόμη ότι ο Οδικός Χάρτης θα δίνει οδηγίες για το πώς θα ξεκινήσουν τα σχολεία, με τα δεδομένα που θα υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή «και πώς θα προχωρήσουμε το φθινόπωρο αν έχουμε οποιαδήποτε άλλη μετάλλαξη».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy