Τι είναι το «test to stay» που θα εγκρίνει σήμερα το Υπουργικό

Δε χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων την παρούσα φάση ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι σήμερα θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στοχευμένα τεστ σε σχολεία.

Όπως είπε με το πρόγραμμα test to stay, τα παιδιά που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, αντί να τίθενται σε περιορισμό για 5 μέρες θα υποβάλλονται σε rapid test για έγκαιρο εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων και τον περιορισμό τους.

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό σε περίπτωση που εγκριθεί από το Υπουργικό θα λειτουργήσει από την ερχόμενη εβδομάδα πιλοτικά για δυο εβδομάδες. Ο κ. Αθανασίου είπε ότι αν κάποιος μαθητής είναι επαφή τότε θα επισκέπτονται οι μονάδες τα σχολεία και θα γίνονται στοχευμένα τεστ ή θα μπορούν να μεταβαίνουν σε σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας εκτός σχολείου.

Επίσης ο κ. Αθανασίου είπε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής, επί τάπητος τέθηκε και η απαγόρευση στις μετακινήσεις. Σημείωσε ότι είναι εισηγήσεις που υπάρχουν στο τραπέζι σε περίπτωση που χρειαστεί αυστηροποίηση των μέτρων λόγω αύξησης κρουσμάτων και εισαγωγών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.