Το τελευταίο διάστημα πολλά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας (αλλά και στην Κύπρο) μετέδωσαν είδηση πως σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της Ελλάδος, για όσους και όσες οδηγούν με παντόφλες (φλι-φλο) μπορεί να προβλέπεται πλέον αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες και πρόστιμο €50.

Το dialogos.com.cy επικοινώνησε με την Κυπριακή Αστυνομία όπου εκπρόσωπος της, μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να αναφέρει συγκεκριμένα τύπο παπουτσιού ο οποίος να προβλέπεται κατα την οδήγηση. Αυτό που προβλέπει η νομοθεσία είναι ο οδηγός να οδηγεί σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να κρατά και τα δύο χέρια το τιμόνι κατά την οδήγηση.

Εν τω μεταξύ ο συγκεκριμένος νόμος δεν ισχύει ούτε και στην Ελλάδα, αφού όπως διαβάζουμε στη Lifo.gr, η ιστοσελίδα, επικοινώνησε με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αττικής η οποία τους πληροφόρησε οτι αυτό που προβλέπει συγκεκριμένα ο ΚΟΚ είναι «ο οδηγός κατά την οδήγηση να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημά του και να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του για να ενεργεί ελεύθερα στους αναγκαίους χειρισμούς».

Καθώς όμως έχουν συμβεί, όπως εξήγησαν, πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα επειδή κάποιος οδηγός φορούσε σαγιονάρες και «γλύστρισε» το πόδι του ή κάποια οδηγός φορούσε ψηλοτάκουνα και δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως, καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα συγκεκριμένα υποδήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει επιβληθεί ποτέ πρόστιμο γι’ αυτό το λόγο, απλώς η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς ένα ακατάλληλο παπούτσι επηρεάζει τον χρόνο πέδησης (φρεναρίσματος) άρα και την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.