Τι λέει ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ  για τον Χριστοδουλίδη που συναγελάζεται με το ΕΛΑΜ;

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι, κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν έχουν εκδώσει ούτε μια επίσημη ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων που συνέβησαν μεταξύ των γριβικών ομάδων την περασμένη Κυριακή στο μνημόσυνο του ολετήρα της Κύπρου Γ. Γρίβα. Οι Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης ερωτοτροπούν και συνεργάζονται με το φασιστικό ΕΛΑΜ.

Ο κ. Αβέρωφ υπερηφανεύεται ότι ανέδειξε στην προεδρία της Βουλής τη βουλευτίνα του κόμματός του, Αννίτα Δημητρίου, με τις ψήφους του ΕΛΑΜ, ενώ ο ΔΗΣΥ έδωσε προεδρία Επιτροπής της Βουλής σε βουλευτή του ΕΛΑΜ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργάζεται με το ΕΛΑΜ και ούτε απέκλεισε στήριξη και συμμετοχή του στη διακυβέρνηση. Να σημειώσουμε ότι οι δύο γριβικές ομάδες που βρέθηκαν στο μνημείο του ολετήρα Γρίβα είναι οι οπαδοί των αθλητικών σωματείων ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα που σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα ανεμίζουν από τις κερκίδες τις σημαίες του Γρίβα χωρίς να ενοχλείται ούτε η Αστυνομία, ούτε το Προεδρικό, ούτε και η Πινδάρου.

Το γεγονός ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης μίλησε χθες για «αναρχία κάποιων κουκουλοφόρων και για αναρχικά στοιχεία τα οποία καθοδηγούνται από ουσίες» δεν τον απαλλάσσει από τις βαριές πολιτικές ευθύνες που φέρει για την αναβίωση των φασιστικών και ακροδεξιών στοιχείων στον τόπο μας. Και αν «καθοδηγούνται από ουσίες» και ο Πρόεδρος το γνωρίζει, η ευθύνη ανήκει πάλι στις διωκτικές Αρχές που πρέπει να τους συλλάβουν…

Για να επιστρέψουμε στον κ. Χριστοδουλίδη, όσο και να προσπάθησε να μαζέψει τη δήλωσή του ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με το ΕΛΑΜ, δεν τα κατάφερε και συνεχίζει να μένει εκτεθειμένος απέναντι στις χιλιάδες δημοκρατικούς ανθρώπους, στις χιλιάδες ΔΗΚΟϊκούς και ΕΔΕΚίτες, οι οποίοι τώρα γνωρίζουν ότι ο υποψήφιος που στηρίζουν οι ηγεσίες των κομμάτων τους συναγελάζεται με το αδελφό κόμμα της εγκληματικής «χρυσής αυγής», το ΕΛΑΜ. Καλούνται λοιπόν οι απλοί οπαδοί και φίλοι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ να το συνυπολογίσουν πριν πάνε στις κάλπες. Οι πραγματικοί δημοκράτες όταν ερωτώνται αν θα συνεργαστούν με το ΕΛΑΜ και τη φασιστική ακροδεξιά, απαντούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνεργασία και κανένας διάλογος και αυτό έπραξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.